На Волині працює лікар з Ірпіня, котрий рятував цивільне населення в окупації
Волинь

На Волині працює лікар з Ірпіня, котрий рятував цивільне населення в окупації

2 квітня 2022, 15:46
0
0
Сподобалось?
0

Завідувач відділення інтенсивної терапії та анестезіології КНП «Ірпінська ЦМЛ» Данило Лісняк, лікар-анестезіолог з 42-річним досвідом, тепер рятує життя в Нововолинській лікарні. З перших днів війни він лікував поранених, знаходячись в тилу ворога.

Про це розповідають на сторінці волинського медзакладу у «Фейсбуку».

 «Освободітєлєй» лікувати не хотілося, – говорить лікар і розповідає історію жахливих подій, які пережив.

24 лютого… лікар-анестезіолог, як і зазвичай, прийшов на роботу, але пробув там три тижні.

– Близько 6-ї години ранку дзвінок: «Почалася війна». Ми й так це зрозуміли, над нами літали літаки. 24 лютого приїхав на роботу і поїхав 12 березня, – пригадує Данило Костянтинович.

Гостомельський аеропорт, де почалася війна, в 3-х кілометрах від Ірпінської лікарні. З першого дня поступали поранені. Окупанти пішли трасою Київ-Ковель-Ягодин і на третій день були в Бучі. В Ірпінь вже дістатися було неможливо через підірвані мости. Спочатку в Ірпінську ЦМЛ привозили поранених військових, потім – цивільних, а військових уже везли в військовий госпіталь. Далі поступали ті, кого знаходили у підвалах.

Усі дні в окупації медики працювали під звуки вибухів. Робили ту ж роботу, як і зазвичай. Оперували, приймали пологи. Дітки народжувалися під звуки обстрілів. Лікарі звикли, адже нікуди діватися.

– Ми були в тилу у ворога – без води, тепла і світла. Окупанти стріляли всюди, влучали в сусідні будинки в кількох метрах. Бог милував, в лікарню не влучили, – каже Данило Лісняк.

У Ворзелі в пологовий будинок окупанти звезли місцевих поранених. Їх навіть не випускали для надання медичної допомоги. Людям дістатися до лікарні, як і медикам до потерпілих, було неможливо – обстріли, вибухи…

Коли зробили гуманітарний коридор до Києва, в перший день з Ірпінської лікарні відправили першу групу поранених, на другий день - другу групу і виїхав медичний персонал, а в останній день - адміністрація.

– А Нововолинськ – гарне місто. Лікарня подобається. Справді!

Єдине, що дивує, - це те, як спокійно люди продовжують гуляти вулицями містами під час повітряної тривоги. Бережіть себе! – наголошує лікар, який тепер знає що таке авіанальоти та артилерійська канонада.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися