Волинська єпархія УПЦ виступає за повну автокефалію
Волинь

Волинська єпархія УПЦ виступає за повну автокефалію

4 квітня 2022, 13:55
2
0
Сподобалось?
0

Священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви звернулися до керуючого єпархією архієпископа Нафанаїла з проханням негайно порушити перед священноначалієм питання про повну автокефалію Української Православної Церкви. 

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ.

Такий крок мотивують тим, що патріарх Кирило не засудив факт вторгнення військ Росії, що звершується на адресу українського народу.

Народний депутат України Ігор Палиця та Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрілися з керуючим Волинською єпархією УПЦ, архієпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом та вікарієм Волинської єпархії, єпископом Камінь-Каширським Афанасієм, щоб обговорити звернення вірян УПЦ у Волинській області та м. Луцьку про порушення питання щодо повної автокефалії УПЦ, що означатиме остаточний розрив будь-яких зв‘язків з РПЦ та повну незалежність УПЦ.

Священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви засуджують вторгнення, військову агресію і зазіхання на територіальний суверенітет Української держави зі сторони Російської Федерації.

Керуючий Волинською єпархією УПЦ, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл повідомив, що одразу з початком війни Волинська та Луцька єпархії припинили поминати патріарха РПЦ Кирила та різко засудили війну Росії проти України. У храмах УПЦ Волинської та Луцької єпархій моляться за повну перемогу українських військ у війні з РФ, а священнослужителі й віряни здійснюють волонтерське служіння на благо військових, переселенців, лікувальних закладів та міст, що перебувають у стані гуманітарної катастрофи.

Більше того, в окремих храмах УПЦ Волинської та Луцької єпархій на постійній основі працюють волонтерські пункти, а ті храми, що мають підвальні приміщення, одразу почали використовуватись як укриття для всіх охочих.

Також під час зустрічі стало відомо, що на майбутньому соборі представники Волинської та Луцької єпархії УПЦ будуть просити членів собору, щоб в установленому порядку здобути повну незалежність і самостійність Української Православної Церкви.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • vitaldes
    vitaldes

    Уже не перший рік я чую про абсолютну незалежність так званої УПЦ (насправді РПЦвУ). І реєстрація ваша раніше від 24 серпня 1991 року і листок від Володимира з поясненням, що українська церква бабло москалаям не носить. А тут раптом " патріарх Кирило не засудив факт вторгнення військ Росії". Вас, вибачайте, трахає що там чверить головпіп кацапії? Ви ж незалежні від нього (насправді ні, бо українського головпопа згідно статутут вашої ж секти благословляє кацапський головпіп і місцевий є по посаді членом синоду всекацапської секти). "питання щодо повної автокефалії УПЦ, що означатиме остаточний розрив будь-яких зв‘язків з РПЦ" - а до того була неповна? А про що ж ви з кожного утюга верещали?

    5 квітня 2022, 14:02
    Відповісти
  • Віктор Федосюк
    Віктор Федосюк

    Війна триває вже 8 (вісім) років, півтора місяця кров ллється рікою, - і протягом всього цього часу нам їздять по вухах відкритою брехнею про свою незалежність від москви, а тут виявилось, що просять про повну-повну незалежність - автокефалію... то ж яка була до цього часу? Вся ця УПЦ МП - то зібрання зрадників і фарисеїв, а якщо пряміше - брехунів у рясах, які дурять народ настільки, що самі увірували... А коли вірні прихожани московського патріархату катують і вбивають громадян України, руйнують міста і храми, в тому числі і їхні, - вони спромоглись - нє памінать чорта кіріла! Який подвіг, бляхамуха! Що ж до канонів - то від кого вони хочуть отримати автокефалію, бо можлива тільки одна, і вона в Україні є - ПЦУ! Дві не можуть бути апріорі! Вони й так неканонічні (згідно своїх же ж канонів), а відрікшись свого чорта кіріла, стануть двічі неканонічні! Може їм автокефалію надасть міський голова - буде автокефальна церква луцького патріархату, а якщо Ігор Палиця - то волинського патріархату чи навіть швейцарського...

    6 квітня 2022, 22:09
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися