У Луцьку волонтери проводять аудит на скандальному складі адміністрації
Волинь

У Луцьку волонтери проводять аудит на скандальному складі адміністрації

9 квітня 2022, 17:38
0
0
Сподобалось?
0

На складі з гуманітарною допомогою Волинської військової адміністрації, потрапити на який вдалося лише після звільнення скандального ексзаступника голови Андрія Ярмольського, триває аудит за участі волонтерів та членів Координаційного центру: всю допомогу сортують і ретельно обліковують. Довгий час Андрій Ярмольський «ховав» від зайвих очей цей склад, аж поки його не запідозрили в махінаціях з гуманітарною допомогою та не звільнили.

Про це пише ІА Волинські новини.

3 квітня стало відомо про інцидент, коли на територію луцького складу, де зберігалася гуманітарна допомога Волинської ОВА, не допускали бійців батальйону «Луцьк», які отримали наказ взяти об'єкт під охорону. Власника складу, який погрожував бійцям зарядженою зброєю, приїхав виручати такий собі Тарас Дембіцький, який є давнім товаришем ексзаступника голови Волинської ОВА Ярмольського. До розкрадань може бути причетний і ще один товариш Ярмольського – Едуард Греков.

За часів керування Ярмольського доходило до абсурду – на склад з допомогою, яка належить адміністрації, не допускали навіть її працівників, які відповідають за звітність щодо гуманітарної допомоги. Лише зараз стає зрозуміло, чому Ярмольський намагався приховати від зайвих очей склад, чому туди не пускали тероборону, відмовляли у візитах ЗМІ. Зрештою, роль Ярмольського та інших підозрюваних в махінаціях з’ясовуватимуть правоохоронці. Після себе вони не залишили звітності та документації, а тому сьогодні сюди приїхали волонтери, які перепаковують  вантажі й ретельно все обліковують.

Новопризначена заступниця голови адміністрації Мирослава Якимчук, яка тепер керує Координаційним центром при ОВА, подякувала волонтерам, які допомагають навести лад в хаосі, що його залишив по собі горе-заступник.

«Проводимо інвентаризацію, підключимо правоохоронців до цього процесу, повідомимо, що тут є. Все відбувається максимально прозоро і відкрито. Дані про вантаж внесемо в програму, яку контролює Офіс Президента. Розподілимо, куди першочергово піде допомога, аби максимально забезпечити нею тих, хто цього потребує найбільше», – каже Мирослава Якимчук та додає, що після звільнення Ярмольський не залишив інформації про те, що саме, від кого і звідки заїхало на цей склад. Речі, які вже інвентаризували, упаковують разом і позначають, якого вони призначення.

Тут не лише продукти харчування, засоби гігієни, одяг, медикаменти, але й речі, які стануть у пригоді військовим. Зокрема на складі виявили бронежилети, бронепластини, плитоноски, аптечки, спальники, намети тощо.

Все це оперативно облікують і відправлять нашим захисникам. Заявки на допомогу надходять і від волонтерів, і з Офісу Президента. Ще одна цінна знахідка трапилась під парканом території. Це сотні товстих броньованих пластин, які стояли просто неба. Тепер їх мають відстріляти, перевірити й віддати на виготовлення бронежилетів.

Плити масивні та товсті

Плити масивні та товсті

Щось на кшталт бункеру хотіли збудувати на території складів

Щось на кшталт бункеру хотіли збудувати на території складів


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися