Волинянина представили до присвоєння звання Герой України
Волинь

Волинянина представили до присвоєння звання Герой України

11 квітня 2022, 08:39
0
-1
Сподобалось?
-1

Волинянин з села Сереховичі Ковельского району (колишній Старовижівський) Володимир Балюк з позивним «Балу» обіймав одну з ключових посад в бойових підрозділах 80 окремої десантно-штурмової бригади – був головним сержантом десантно-штурмової роти. У нього була висока професійна підготовка, чималий бойовий досвід та участь у міжнародних навчаннях. 5 квітня на півдні України під час бою з переважаючими силами противника, Володимир Балюк героїчно загинув

Про останній бій волинянина розповіла Служба зв’язків з громадськістю 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

– Володя – учасник АТО та ООС. Він був надійним, спокійним та виваженим, чесним і справедливим чоловіком. Не було таких питань, які б він не зміг вирішити. У нього завжди все виходило: у службі, спорті та інших справах. «Балу» завжди брав призові місця у змаганнях по практичній стрільбі та кросфіту. Планував продовжувати та розвивати свою військову кар’єру… – розповідає про свого бойового побратима його друг та безпосередній командир з позивним «Одін».

Того дня їхній підрозділ, в складі якого Володимир командував штурмовою групою, вів наступальні дії. Десантники мали закріпитися в одному з населених пунктів на півдні України. Проте противник, щоб зірвати наступ, кинув танки, бронетехніку та чимало живої сили. Зав’язався жорсткий бій. Несподівано, на правому фланзі з’явилася ворожа бойова машина десанту, яка йшла прямо на бойові позиції наших воїнів. Володимир спалив її «Джавеліном». За кілька хвилин з’явилася ще одна БМД противника. Володимир, миттєво схопив до рук «NLAW» та підбив дугу «беху».

Бій продовжувався. Контратака окупантів захлинулася. Ворог почав відступати, прикриваючи свій відхід вогнем з усього наявного озброєння. Саме в цей момент, Володимир отримав смертельне осколкове поранення…

Загалом, під час того бою, штурмова група, якою командував сержант Володимир Балюк – знищила 4 БМД та багато окупантів, а інші підрозділи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади – спалили 5 російських танків та ліквідували кілька десятків росіян.

– Мені досі не віриться, що Володі з нами нема, – продовжує «Одін». – Я чомусь думаю, що Володя все одно десь тут поруч, просто ми його не бачим. І вже з неба, він буде допомагати нам далі знищувати ворога та гнати його з нашої рідної землі.

За виявлену особисту мужність та героїзм, стійкість та рішучість під час відсічі і стримування збройної агресії РФ Володимир Балюк представлений до звання – Герой України (посмертно).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися