У Луцьку відкрили волонтерський дитсадок
Волинь

У Луцьку відкрили волонтерський дитсадок

18 квітня 2022, 10:45
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку запрацював волонтерський дитячий садочок. Раніше в приміщенні закладу був приватний садок, але на початку березня відвідування зробили доступним для всіх дошкільнят.

Про це розповіла Суспільному його керівниця Наталія Дятловська.

До дитячого садка приводять дітей переселенців, волонтерів, медичних працівників і журналістів, які ходять на роботу і не мають змоги бути з малюками впродовж робочого дня.

"Я не можу взяти зброю і йти, моя зброя – це любов. Так я пишу в постах і кажу всім батькам. Ми першого березня прийшли і з моїми дітками зробити волонтерський садок. Так це я назвала і так це до сьогоднішнього дня функціонує", – говорить жінка.

Під час повітряної тривоги діти спускаються в укриття, яке водночас є ігровою кімнатою. Загалом у списку 30 дітей, щодня приходить до 20 малят, – каже Наталія Дятловська. Серед них – п'ятирічні двійнята Емілія та Ростислав Гаврилюки, батьки яких працюють. Як розповіли діти, у садочку їм подобається: спершу граються, потім йдуть їсти та гуляють.

"Всі приїхали, бо в всіх війна. Я знаю, що ще літаки літають. І часто треба ходити в підвал на сирену або в коридор", – розповіла Емілія Гаврилюк.

У волонтерському садочку є два вихователі, тому, говорить Наталія Дятловська, зараз потребують людей, які б допомагали доглядати за дітьми, влаштовувати їхнє дозвілля й навчання.

Волонтерити у дитсадок щодня приходить переселенка з Житомирської області Оксана Янковець, яка приводить також у садок свою племінницю.

"Якби самі дорослі, то може ще б залишились, а так діти, це занадто великий стрес для них. Тут нас поселила в себе вдома волонтерка і вона знала, що я до війни працювала у садочку", – зазначила жінка.

Оплату за перебування дітей у закладі не встановлюють. Нещодавно волонтерський дитсадок вдалося документально оформили як громадську організацію, – каже керівниця Наталія Дятловська. Попри це заклад потребує підтримки та допомоги.

"Нам необхідні фінанси на основні витрати і ще частина грошей потрібна на харчування. Щось батьки можуть компенсувати, а чогось не можуть. Це дуже великі розходи", 0 додала лучанка.

Допомогти луцькому волонтерському садочку можна продуктами, оплатою комунальних послуг, а також стати вихователем-волонтером.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися