У Луцьку браконьєра за 3 рибини оштрафували на 5 тисяч
Волинь

У Луцьку браконьєра за 3 рибини оштрафували на 5 тисяч

19 квітня 2022, 16:14
0
0
Сподобалось?
0

18 квітня на «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від громадянина про факт грубого порушення Правил рибальства на р. Стир у Луцьку.

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на вказане місце події. Під час обстеження водного об'єкта виявили чоловіка, що використовував сітку для вилову риби. Порушник встиг впіймати 2 екз. білизни та 1 екз. ляща загальною вагою 500 грамів, – повідомили в рибпатрулі.

Нараховано шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 4 947 грн. Таким чином за приблизними підрахунками порушник буде змушений заплатити за одну незаконно виловлену рибину, як за 1,5 грама золота.

На порушника оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати про порушення правил рибальства за номером «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40. Одночасно нагадую, що реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов'язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Довідково:

Розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» в редакції КМУ від 06.10.2021. Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину білизни або ляща становить 1 649 грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися