У Луцьку студенти і викладачі виготовляють сонячні панелі для військових
Волинь

У Луцьку студенти і викладачі виготовляють сонячні панелі для військових

22 квітня 2022, 09:33
0
0
Сподобалось?
0

Студенти й викладачі Навчально-наукового фізико-технологічного інституту Волинського національного університету імені Лесі Українки виготовляють зарядні пристрої для гаджетів бійців.

Про це пишуть на сайті ВНУ.

Професор кафедри експериментальної фізики, інформаційних та освітніх технологій Олександр Мартинюк розповів про надзвичайно корисний прилад в умовах війни.

Йдеться про власноруч зроблені сонячні панелі, які здатні заряджати до чотирьох пристроїв одночасно. Деякі складові приладів купували, а деякі – виготовляли на своєму 3D-принтері.

«Під час спілкування з нашими бійцями ми почули проблеми – на блокпостах і місцях угрупування нема стаціонарних джерел живлення, а можливість використовувати щоразу дизельні генератори не завжди є, – зауважує Олександр Семенович. – Тому вирішили долучитися до розв’язання цієї проблеми. Почали проєктування та виготовлення автономних модулів зарядки поуербанків, смартфонів, планшетів та іншої техніки з використанням сонячних панелей».

Такі пристрої дозволять солдатам підзаряджати свої ґаджети впродовж усього світлового дня, адже навіть у приміщенні прилад показує високу продуктивність.

Стартували зі створення п’яти модулів, бо саме така потреба була озвучена. Зрозуміло, що потрібно значно більше, тому далі виготовлятимуть залежно від кількості замовлень від наших бійців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися