У Луцьку запрацювала виставка писанок
Волинь

У Луцьку запрацювала виставка писанок

23 квітня 2022, 10:27
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку відкрилась 26-та виставка "Писанковий дивосвіт". В експозиції – 256 різноманітних писанок.

Про це розповіла Суспільному директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

Цього року до виготовлення експонатів виставки приєднались не лише волиняни, але й переселенці зі східних та південних регіонів України.

"Загалом 107 учасників взяли участь у цьому проєкті і кожна писанка унікальна. В кожній вкладений сакральний зміст родини, символи добра, перемоги добра над злом. Світла над темрявою", – розповіла директорка міського департаменту культури.

Переселенка з Маріуполя Марина Шамлі, яка теж долучилася до проєкту, каже: в її області на Пасху традиційно фарбують яйця в один колір, а про мистецтво писанкарства вперше почула на Волині.

"Я приїхала з дуже важкими спогадами і коли я побачила цих дітей, які теж пережили дуже складні часи і ці люди, які в школі, вони неймовірні", – додала жителька Маріуполя.

Семирічна Анастасія Раєвська прийшла на виставку з татом і старшим братом. Дівчинка показала свої роботи та розповіла: їх сім'я приїхала до Луцька з Києва. Писанки дівчинка прикрасила візерунками дубових листків та зірок.

Як розповіла викладачка скульптури Луцької художньої школи Валентина Попова, навчала учасників виставки ліпленню українських народних іграшок. З її слів, курс ліплення нині відвідують діти та дорослі з Маріуполя, Харкова, Києва та Миколаєва.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися