На Волині розпочали виплати за працевлаштування переселенців
Волинь

На Волині розпочали виплати за працевлаштування переселенців

25 квітня 2022, 22:12
0
0
Сподобалось?
0

Волинь отримала кошти на виплату компенсації роботодавцям, які наймають працівників із числа вимушених переселенців. Вони виплачуватимуться за кожного нового працівника для відшкодування частини заробітної плати.

Про це інформує прес-служба Волинського обласного центру зайнятості.

З початку війни на Волинь приїхало чимало людей зі різних регіонів, де точаться бої. Багатьом уже немає куди повертатися, люди втратили не лише домівки, а й роботу, відповідно й заробіток. Тож зараз питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб гостро постало в нашій державі.

Для стимуляції підприємців брати на роботу людей з інших регіонів розробили програму з компенсації частини коштів. Підприємець може отримувати по 6 500 гривень на кожного працівника-переселенця упродовж двох місяців.

Наразі Волинський обласний центр зайнятості вже отримав кошти для відшкодування. Перші підприємці, які правильно подали увесь пакет документів невдовзі отримають гроші. Працедавцям слід звернутися в обласний центр зайнятості або у філії чи спробувати подати документи через «Портал «Дія» (можливі технічні несправності).

Які умови:

роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного внеску;

розмір заробітної плати працівника не може бути нижчим за розмір мінімальної;

роботодавець має податкову звітність за IV квартал 2021 р. або річну звітність за 2021 рік.

Хто може отримати компенсацію:

компенсація надається роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом.

Перелік документів:

До заяви (скачати форми заяв можна за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-robotodavcyam-za-vpo) в паперовій формі (зокрема, на електронну пошту), додаються:

копія наказу про працевлаштування особи;

документ, що підтверджує його перебування на обліку як платника податків та подання податкової звітності;

відомості про працевлаштованого (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта);

копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

У який спосіб надати документи:

подати заяву для отримання компенсації можна особисто під час відвідування центру зайнятості (або на електронну пошту центру).

Контакти базових центрів зайнятості читайте за посиланням https://vol.dcz.gov.ua/storinka/kontaktni-telefony-volynskogo-oblasnogo-centru-zaynyatosti

Також можна через «Портал «Дія» (на інтернет-ресурсі можливі технічні несправності).

Отримати додаткову інформацію можна також, зателефонувавши на гарячі лінії – (0332) 72-52-40, (066) 353-74-95, (068) 063-42-15.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися