На Волині переселенці долучилися до пошиття амуніції для військових
Волинь

На Волині переселенці долучилися до пошиття амуніції для військових

29 квітня 2022, 21:08
0
0
Сподобалось?
0

У Турійському ліцеї команда з 11 людей, серед яких вчителі, учні та переселенці, з початку повномасштабної війни почали виготовляти амуніцію для військових.

Вироби шиють у класі трудового навчання, – розповіла «Суспільному» працівниця сектору комунікацій та зав’язків із громадськістю Турійської селищної ради Ірина Прус.

З її слів, вироби відшивають безплатно та переважно за замовленням військовослужбовців.

«Нашили понад тисячу торбинок, 750 пов'язок, 500 балаклав, 80 тактичних жилетів, 55 прапорів та більш як 20 аптечок і підсумок для магазинів», – зазначила Ірина Прус.

З перших днів війни волонтери плели маскувальні сітки, згодом перейшли до пошиття пов’язок, прапорів, торбинок, балаклав, аптечок, підсумок для магазинів і тактичних жилетів.

«Шили для ковельської тероборони, для військових 14-ї окремої механізованої бригади на замовлення родичів для хлопців», – говорить працівниця селищної ради.

Серед тих, хто долучився до швейної справи на благо військових – троє вчительок трудового навчання Софія, Ірина та Олена, дві школярки Анна та Анастасія, дві місцеві жительки Ніна й Тетяна, дві сестри-переселенки з Харківщини, переселенка Оксана з Житомира та переселенець Віталій з Бородянки.

Зі слів Ірини Прус, сестри Тетяна та Інна з Харківщини, які долучилися до пошиття речей, раніше працювали на швейній фабриці з виготовлення спідньої білизни. За можливості жінки за власні кошти закупляють матеріали, нитки й фурнітуру.

Перекваліфікувалася на пошиття виробів для бійців переселенка Оксана з Житомира, яка раніше працювала менеджером зі збуту. Майстерність у кравецькій справі жінка здобула, коли шила вбрання для своєї доньки.

Самостійно навчився шити і переселенець Віталій з селища Бородянка Київської області, де захопився пошиттям костюмів фантастичних персонажів півтора року тому.

У Турійському ліцеї, додала Ірина Прус, хлопець розпочав шити пов'язки, а згодом перейшов до тактичних жилетів.

Робочий день у волонтерів триває інколи з 8:00 до 20:00. З матеріалами та фурнітурою допомагають волонтери з Польщі та місцеві жителі Турійської громади.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися