Волиньрада підготувала звернення щодо скасування реєстрації громад УПЦ МП в області
Волинь

Волиньрада підготувала звернення щодо скасування реєстрації громад УПЦ МП в області

10 травня 2022, 15:55
0
1
Сподобалось?
1

У Волинській обласній раді зареєстрували проєкт рішення про звернення щодо заборони діяльності УПЦ МП в Україні, скасування в установленому законодавством порядку статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ МП на території Волинської області, виходу з лав УПЦ МП та побудови єдиної православної незалежної української церкви.

Про це інформує офіційна сторінка Волинської обласної ради у «Фейсбуку».

Автори проєкту голова фракції політичної партії «За майбутнє» Ігор Лех та член фракції політичної партії «Слуга народу» Микола Буліга. Вони пропонують звернутись до Верховної Ради України з вимогою прийняти закон, що заборонить діяльність УПЦ МП в Україні.

До начальника ОВА Юрія Погуляйка депутати планують звернутися із вимогою негайно розглянути питання щодо скасування в установленому законодавством порядку Статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ МП на території Волинської області.

Правлячих архієреїв Володимир-Волинської та Волинської єпархій Володимира і Нафанаїла, священнослужителів та вірян УПЦ МП на Волині обранці громади мають намір закликати відкинути непорозуміння та сумніви, негайно вийти з лав УПЦ МП, розірвати будь-які зв’язки із РПЦ, сісти за круглий стіл перемовин з представниками Православної церкви України і спільно шукати мирні шляхи до такого рішення, яке б раз і назавжди закрило дорогу російській церкві в Україну.

Проєкт розглянуть на найближчій сесії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися