Духівник ФК «Волинь» вирішив з паствою перейти до ПЦУ
Волинь

Духівник ФК «Волинь» вирішив з паствою перейти до ПЦУ

15 травня 2022, 21:24
0
2
Сподобалось?
2

Настоятель Свято-Благовіщенського храму Луцька Володимир Літвенчук заявив про рішення разом із паствою вийти з УПЦ і приєднатися до ПЦУ. На такий крок він наважився, реагуючи на останні рішення синоду на чолі з митрополитом Онуфрієм. Храм розташований на вулиці Конякіна, 1в. Це одна з найбільших луцьких церков УПЦ.

«Мене дуже здивувало вчорашнє рішення Синоду УПЦ, яке, на мою, думку зовсім не знизило градус в суспільстві і серед священства. Рішення, які були прийняті нічого не змінили у відношенні до неодноразових звернень духовенства і вірян. Ми всі очікували певних змін у діях і поглядах по відношеню до загарбників нашої Батьківщини і тих хто їх благословляв і підтримував. Ні Путіна, ні Кіріла вони не згадують і не засуджують, а це означає що ніякого напрямку про відокремлення від російської церкви і йти мови не буде. Хоча вирішили в близькому часі скликати зібрання, а не Помісний Собор і цим наші митрополити втрачають можливість зі свого боку запобігти припинити релігійну ворожнечу всередині нашої країни. Зрозуміло стало лише одне, що потрібно нам зараз нові єпископи, монастирі і т.д. Шкода, що це найважливіше!», –  написав отець Володимир на своїй сторінці у Фейсбуку.

Як пише Fanproject, Володимир Літвенчук був «капеланом» футбольного клубу «Волинь».

Вже сьогодні серед прихожан Свято-Благовіщенського храму збирали підписи під зверненням до предстоятеля Православної церкви України Епіфанія щодо прийняти їх у пряме підпорядкування під опікою митрополита Вінницького та Барського Симеона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися