Помер відомий хірург з Волині
Волинь

Помер відомий хірург з Волині

20 травня 2022, 09:12
0
0
Сподобалось?
0

19 травня відійшов у вічність заступник медичного директора з хірургічної роботи, висококласний хірург, надзвичайно добрий, порядний і щирий чоловік Олександр Тимофійович Федорчук.

Про це повідомляють на сторінці медичого об’єднання Луцької територіальної громади у Фейсбуку.

Олександр Федорчук народився 16 травня 1965 року в селі Карпилівка Ківерцівського району. Там виріс і закінчив школу.

​У 1984 році закінчив Ківерцівське медичне училище.

З 1984 до 1986 року проходив службу в армії. Після армії вступив до Тернопільського медичного інституту ім. академіка І. Я. Горбачевського, який закінчив з відзнакою у 1993 році.

​​Далі три роки навчався в магістратурі при Тернопільському медичному інституті, захистив науково-кваліфікаційну роботу і здобув ступінь магістра за спеціальністю «Хірургія».

​​Після закінчення магістратури протягом трьох років працював хірургом Острожецької районної лікарні в Рівненській області.

​​З серпня 1999 року – хірургом Волинського обласного госпіталю інвалідів війни, а з листопада 1999-го – хірургом у відділенні загальної хірургії Луцької міської клінічної лікарні.

З 2001 року – заступник медичного директора з хірургічної допомоги підприємства і паралельно навчався в заочній аспірантурі при Тернопільській медичній академії ім. І. Я. Горбачевського, здобувши науковий ступінь кандидата медичних наук за спеціальністю «Хірургія».

Мав високий рівень знань та лікарського мислення. Володів і втілював на практиці нові методи лікування. Був хорошим наставником молодих спеціалістів, керівником лікарів-інтернів.

Уперше на Волині запровадив застосування лазерних технологій при хірургічній патології лапароскопічним методом. Вагомий внесок зробив у створення відділення малоінвазивної хірургії, де надають кваліфіковану медичну допомогу жителям міста, області та інших регіонів України.

​«Олександр Тимофійович був надзвичайно хорошою людиною, мав авторитет серед працівників та пацієнтів, був чуйним та уважним у ставленні до хворих і колег, відданим громадянином і патріотом. ​Чудовий сім’янин. Виховав двох дочок, які за прикладом батьків обрали нелегкий шлях медичних працівників задля служіння людям. Адміністрація та колектив Комунального підприємства «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» глибоко сумує з приводу смерті Олександра Тимофійовича і поділяє біль втрати з рідними і близькими. Царство Небесне та вічна пам’ять нашому колезі», – йдеться у повідомленні.

Прощання з Олександром Федорчуком відбудеться 20 травня о 12:00 у Луцькому кафедральному Свято-Троїцькому соборі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися