Вікторія ДОМАНСЬКА
Волинь

Якщо державний акт на землю є, а кадастрового номера нема

22 травня 2022, 12:10
0
0
Сподобалось?
0

«У мене є технічний паспорт та державний акт на земельну ділянку. Документи виготовлені у 1998 році. Тільки не було кадастрового номера. Треба переоформляти документи заново чи можна якось зареєструвати наявні документи, щоб отримати кадастровий номер?»

Федір Л., Волинська область

На запитання відповідає адвокат Вікторія Доманська – керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»:

– Дійсно, у державних актах на право власності на земельні ділянки «старого зразка» (видані до 2002 року) не було інформації щодо кадастрового номера. Але вони вважаються дійсними до того часу, поки власник не замінить їх на нові. Проте при продажу землі, оформленні спадщини, іншому відчуженні земельної ділянки можуть виникнути проблеми у зв’язку з відсутністю кадастрових номерів земельних ділянок. Для їхнього присвоєння власнику або набувачу права на земельну ділянку необхідно звернутися до територіального органа земельних ресурсів із заявою щодо присвоєння земельній ділянці кадастрового номера.

Від редакції: листування з читачами ведеться лише на сторінках газети. Якщо у вас є запитання до юриста, ви можете задати їх у «Віснику+К» за телефоном: 067-3617717. Відповідь буде надрукована. Якщо ви потребуєте приватної консультації та допомоги юриста, звертайтеся з листом на адресу Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»: м. Луцьк, вул. Шопена, 22, офіс 99. Анонімки не розглядаються.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися