Молодий офіцер з Волині ціною життя врятував півсотні підлеглих
Волинь

Молодий офіцер з Волині ціною життя врятував півсотні підлеглих

26 травня 2022, 14:18
1
3
Сподобалось?
3

Офіцера ЗСУ Тараса Свистака поховали у рідному селі Садів Луцького району 20-го травня. Тарасові було 25 років. Його смерть не була марною, він врятував життя мінімум 45 наших воїнів. Цей подвиг достойний звання Героя України.

Деталі подвигу останнього дня із життя Тараса Свистака з уст побратимів загиблого Героя дізналася Наталія Тарковська, пише БУГ.

За словами військових, перед загибеллю Тарас двічі їздив під обстріли по хлопців. Свистак встиг витягнути з-під обстрілів мінімум 45 людей – це число може бути і більшим, адже неможливо було порахувати під час бойових дій точну кількість. До того ж, на той час Тарас вже сам мав поранення – права рука не функціонувала повністю.

16-го травня під час ворожого артилерійського обстрілу Тарас Свистак загинув.

Навчався Тарас Свистак у Львівській академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а після закінчення одразу відбув у зону проведення ООС.

«У боях з підступним ворогом Тарас Свистак завжди був непохитним, мужнім та хоробрим. Неодноразово заохочувався командуванням князівської бригади за якісне виконання бойових завдань… Тарас був прекрасною людиною та відмінним артилеристом! Не пробачимо ворогові та помстимося!», – зазначили на сторінці військового вишу у фейсбуці.

Під час прощання з військовим сільський голова Юрій Кревський сказав, що іменем Тараса хочуть назвати одну з вулиць ОТГ. Також завуч школи Віктор Ящук повідомив, що організація «Козацька республіка», яка вже функціонує 21 рік в Садівському ліцеї, матиме назву «імені Тараса Свистака».

У Героя лишились цивільна дружина Адріана з їхнім маленьким сином. Одружитися пара не встигла. Також вони мріяли про спільну донечку. Допомогти родині Тараса Свистака можна, переказавши кошти на картку Адріани: 5168 7554 3298 9289.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Олена Свистак
    Олена Свистак

    З дружиною АНдріаною Тарас був офіційно одружений. Вони не встигли повінчатись. Сестра Тараса, Олена

    26 травня 2022, 21:20
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися