Загинув легендарний «кіборг» з Волині
Волинь

Загинув легендарний «кіборг» з Волині

27 травня 2022, 12:20
0
-1
Сподобалось?
-1

На Донбасі загинув військовий з Ковеля Валерій Гонта, який пройшов бої за Донецький аеропорт та на Світлодарській дузі.

Як пише «Громадське», у районі траси Бахмут-Лисичанськ по позиціях волинської бригади влучив снаряд. Валерію Гонті роздробило таз і він загинув за декілька хвилин.

Гонта на війні ще з 2014 року – пішов добровольцем на війну на Донбасі. У військкоматі його не прийняли через стан здоров’я, у дитинстві він хворів на бронхіальну астму. Тоді Валерій пішов до «Правого сектору» й у липні 2014 року опинився на фронті.

Брав участь у боях за Піски та Донецький аеропорт. Він місяць провів на диспетчерський вежі, до нього на зв’язок виходив бойовик «Моторола» і казав, що відірве йому яйця.

Після боїв за аеропорт Гонта підписав контракт з 54 бригадою. Тоді брав участь у битві за Світлодарську дугу. Під час бою зміг винести пораненого бійця з позицій під артилерійським вогнем. Валерія нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 

Наприкінці 2016 року повернувся додому: без тяжких поранень, але з тяжкою контузією і прогресуючим полікістозом нирки та печінки. Мав проблеми зі слухом. Сім’ї було складно. Коштів молодій родині з двома синочками бракувало. Адже Валерію постійно потрібні було вартісне лікування та діагностика. Фактично родина жила на пенсію чоловіка через інвалідність. Гонти підзаробляли випічкою, яку продавали на базарі. Торік волонтери оголошували збір коштів для допомоги сім’ї Валерія Гонти.

Не зважаючи на всі труднощі з початком повномасштабного вторгнення Валерій Гонта пішов на фронт і служив у 14-й бригаді.

Громадське свого часу знімало сюжет про героїчного волинянина.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися