Олександр ПРЕНДЕЦЬКИЙ (справа) з Мацеєм РАДЗИВІЛЛОМ (посередині)
Волинь

У розвиток Олики залучають гроші ЄС

4 червня 2022, 14:49
0
0
Сподобалось?
0

Війна – не привід, щоб нічого не робити для розвитку територіальної громади. Так вважають в Олицькій селищній раді Луцького району. Паралельно зі збором гуманітарної допомоги військовим та опікою переселенців тут готують ґрунт для післявоєнного розвитку. 

Зокрема голова громади Олександр Прендецький їздив до Польщі для налагодження зв’язків. Каже, що хоче максимально залучити гроші ЄС, адже під час війни на державний бюджет не надіються. На зустрічах зі старостою Влодави Анджеєм Романчуком та президентом Білої Подляски Міхалом Литвинюком піднімались питання спільних соціально-економічних програм участі у міжнародних проєктах, розроблення індустріального парку та центру відновлюваної енергетики в Олицькій громаді. Йшлося також про створення культурного осередку в Олиці. Попередні домовленості мають оформити в угодах, які планують підписати найближчим часом.

У Вищій школі господарській у Бидгощі з ректором Мареком Шамотом та канцлером місцевого Університету економіки Філіпом Сікорою обговорювались питання допомоги навчальних закладів у розробці та підготовці робіт для участі громади у міжнародних проєктах. А у Торуні вивчали роботу туристичного спрямування, готельно-оздоровчих комплексів.

Як зазначив Олександр Прендецький, в Олиці все ж великий потенціал для розвитку туризму завдяки місцевому замку Радзивіллів. Про його відродження говорили у Неборові під час зустрічі з представником князівського роду Мацеєм Радзивіллом, президентом Ради фундації «Три труби». Домовились про подальшу роботу щодо розбудови Олики. Пан Мацей пообіцяв посприяти наповненню замку речами, які належали Радзивіллам, та подарував книгу з особистим автографом. А найближчим часом хоче допомогти з гуманітарною допомогою біженцям, які поселилися на території громади.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися