У частини майна автозаводів у Луцьку та Черкасах з’явився новий власник
Волинь

У частини майна автозаводів у Луцьку та Черкасах з’явився новий власник

6 червня 2022, 17:09
0
0
Сподобалось?
0

Частину майна автозаводів «Богдан» у Луцьку та Черкасах виставили на продаж у системі Prozzoro. Їх реалізовував арбітражний керуючий, призначений судом у справі про банкрутство Автомобільної Компанії «Богдан Моторс». Тричі відбувалися торги, але безрезультатно. І ось на минулому тижні з’явився покупець. На аукціон пропонувалися нежитлові приміщення та земельні ділянки у Луцьку (за адресою вул. Зв'язківців, 15) та у Черкасах (за адресою вул. Чигиринська, 60). Мова йшла про комплекси цехів, лабораторій та іншу заводську нерухомість, які раніше входили в орбіту виробничих активів «Богдан Моторс».

За інформацією AUTO-Consulting, мова все ж таки йде не про головні виробничі корпуси автомобільних заводів, а про додаткові приміщення і колишній цех сендвіч-панелей. Спочатку за них намагалися вторгувати 76 мільйонів гривень. Після трьох аукціонів вартість знизалась до 45 мільйонів. Але й за таку вартість профільних покупців не знайшлося.
Найбільшу ціну за непрофільні будівлі заводу-банкрута запропонував акціонерний банк «Укрексімбанк», який на 100% належить державі й управляється Кабінетом Міністрів. Фінустанова запропонувала 51 мільйон гривень.

Видання припускає, що «Укрексімбанк» в подальшому спробує реалізувати набуте майно не цілим майновим комплексом, а розподілить його.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися