Волинські ягідники залучають переселенців до роботи на своїх плантаціях
Волинь

Волинські ягідники залучають переселенців до роботи на своїх плантаціях

6 червня 2022, 17:55
0
0
Сподобалось?
0

На підприємствах Торгової марки «Ягоди Волині» вирощують полуницю у відкритому ґрунті на площі близько 12 га. Вже не перший рік підприємство займається органічним виробництвом, має відповідний сертифікат європейського зразка. Два сорти полуниці Хоней и Флоренс відправляють на експорт.

Про це AgroPortal.ua розповів співвласник ТМ «Ягоди Волині» Віталій Ішмурат.

«Окрім полуниці, ми ще вирощуємо малину – 16 га, обліпиху – 8 га, суницю альпійську – 5 га, лікарські трави. Земельний банк сертифікованих земель становить близько 300 га. Всі вони, а це 8 об’єктів, знаходяться у різних населених пунктах Волинської області —  Переспа, Трилісці, Прилісне, Серхів, Карасин та інших. Територіальна громада дає нам земельну ділянку під наші умови розміром 15–20 га. Перший рік ми готуємо землю під посадку, а на другий рік, уже провівши всі комунікації, засаджуємо її плодово-ягідними культурами. Таким чином забезпечуємо місцевих жителів робочими місцями. Потім ідемо в наступне село. Зараз, наприклад, у двох селах ми робимо проєкти з лікарських трав, на наступний рік інші села на черзі, тобто розширюємо географію»

На збір урожаю у господарстві наймають працівників. На даний час уже залучають переселенців із Миколаєва. За активної участі Рожищенського та Маневицького центрів зайнятості проводять зустрічі з вимушеними переселенцями, щоб залучити їх до роботи на збирання суниці садової та суниці альпійської, пояснити умови праці та можливість доставки на об’єкти господарства.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися