На війні загинув аеророзвідник з Волині
Волинь

На війні загинув аеророзвідник з Волині

11 червня 2022, 09:07
0
-1
Сподобалось?
-1

Своє життя за Україну віддав житель села Гірка Полонка Луцького району Іван Чеканюк  з позивним Котигорошко, 24.11.1994 року народження. Трагічну іформацію підтвердили у Боратинській територіальній громаді.

Іван Чеканюк служив у підрозділі аеророзвідки. Загинув під час виконання бойового завдання у Сєвєродонецьку.

Чеканюк був членом молодіжної організації «Національний альянс», котра займається військово-патріотичним вихованням. Загалом був надзвичайно активним у різних сферах життя. Очолював правління волинського підрозділу Федерації авіамодельного спорту. Був серед співзасновників піцерії Pizza Bro – один із закладів Києва, які після повномасштабного вторгнення Росії почали безкоштовно годувати воїнів ЗСУ, тероборони та волонтерів.

На війні Іван з 2016 року. Того ж року у складі 59 окремої механізованої бригади сухопутних військ ЗСУ його підрозділ виявив ДРГ противника. У результаті запеклого бою та переслідування вдалося знищити сімох ворогів, захопити засоби зв’язку, боєприпаси та спорядження.

«Котигорошко» організовував прикриття поранених і тих, хто надавав їм першу медичну допомогу. Іван виніс із поля бою поранених побратимів, а також зброю, боєкомплекти, спорядження при цьому сам також отримав поранення. За цю операцію волинянина нагородили орденом «За мужність».

Після початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого брав участь в операціях на Київщині – під Мощуном, Мотижиним, Бузовою, Ясногородкою, Поліським. А також воював на Миколаївському напрямку.

Церемонія прощання з Іваном Чеканюком відбудеться сьогодні з 15:00 до 16:00 у Михайлівському соборі на Софіївській площі. Поховають загиблого у місті Києві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися