Духівник ФК «Волинь» передумав переходити у ПЦУ
Волинь

Духівник ФК «Волинь» передумав переходити у ПЦУ

13 червня 2022, 23:32
0
-1
Сподобалось?
-1

У травні настоятель Свято-Благовіщенського храму Луцька Володимир Літвенчук, котрий був духівником ФК «Волинь», написав полум’яний пост у «Фейсбуці» про неможливість свого подальшого перебування у складі УПЦ МП. Він розкритикував рішення синоду церкви, де не відбулося реального засудження дій очільника РПЦ Кіріла. На найближчій недільній службі священик сам й організував збір підписів за перехід у ПЦУ. Більшість прихожан храму висловилися за такий крок. За «розкольництво» митрополит Луцький і Волинський Нафанаїл видав указ про заборону служіння та здійснення обрядів Олександру Літвенчуку.

Однак уже на початку червня з’явилася інформація, що священик знов вирішив повернутися в УПЦ МП. Цю інформацію він підтвердив у коментарі 12 каналу.

Олександр Літвенчук зазачив, що поспішив з переходом, тому, мовляв, і повернувся. А у конфесії УПЦ він виріс і вважає цю церква матір'ю. Як аргумент за повернення він послався на рішення останнього синоду УПЦ МП, яке раніше наводив як причину виходу, та особисту бесіду із митрополитом Онуфрієм. До речі, тепер громада Свято-Благовіщенського храму перейшла у пряме підпорядкування предстоятеля УПЦ МП.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvol12channel%2Fvideos%2F703973540882887%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися