У Луцьку хочуть втримати старий тариф на проїзд у тролейбусі
Волинь

У Луцьку хочуть втримати старий тариф на проїзд у тролейбусі

16 червня 2022, 13:04
0
0
Сподобалось?
0

Раніше у Луцькій міській раді анонсували, що слідом за підняттям вартості проїзду у маршрутках подорожчає й елктротранспорт. Однак нині вважають, що є можливість зберегти нині діючий тариф.

Про це у програмі «Актуально» на 12 каналі розповів директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

За його словами, після того, як вартість одноразової поїздки у маршрутках зросла до 14 гривень, дуже ймовірно що значна частина пасажирів переорієнтуються на електротраснпорт.

«Собівартість проїзду у тролейбусі у довоєнний час була 11 гривень. Пасажир платив 6. Решта доплачувалася з міського бюджету. Зараз у зв’язку з подорожчанням паливно-мастильних матеріалів, наприклад, які у тролейбусах теж використовуються, запчастин реальна собівартість перевезень вже більша 11 гривень. Якщо ми будемо цей дисбаланс між оплатою пасажиром і реальною вартістю тільки збільшувати, то настане момент, коли бюджет цього вже не зможе витримувати. Тобто ми вже не зможемо платити за щось інше – школи, лікарні тощо. Ясно, що цього допустити неможна», – пояснює директор департаменту.

Однак, за його словами, якщо частина пасажирів-непільговиків перейдуть у тролейбус і добросовісно платитимуть через валідатори, буде можливість втримати діючий тариф.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися