У Луцьку розкопали вхід до трьох підземних кімнат
Волинь

У Луцьку розкопали вхід до трьох підземних кімнат

17 червня 2022, 10:28
0
1
Сподобалось?
1

Археологи продовжують розкопки комплексу монастиря шариток у Луцьку. Це пам’ятка архітектури національного значення, розташована на вулиці Кафедральній, 17–19.

Археологи розчистили вхід до трьох підземних кімнат та старовинний фундамент, – про це Суспільному розповів науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк.

З його слів, розкопки на вулиці Кафедральній відновили понад два тижні тому. До роботи долучилися працівники Волинської археологічної експедиції та студенти-практиканти Волинського Національного університету імені Лесі Українки. Наразі відкопали та науково опрацювали відрізок фундаменту північно-західної частини споруди монастиря шариток.

«Наявність готичних стрімких арок та спосіб мурування дозволяє виокремити цю частину будівлі як найдавнішу та попередньо продатувати її ХV століттям», – говорить Віктор Баюк.

Також під час розкопок розчистили вхідну групу до комплексу трьох підземних кімнат з арковими циліндричними склепіннями, які попередньо археологи датують ХVІІ століттям


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися