Туристичний сезон на Світязі розпочався з порожніх пляжів
Волинь

Туристичний сезон на Світязі розпочався з порожніх пляжів

27 червня 2022, 11:15
0
1
Сподобалось?
1

Туристичний сезон 2022 у Шацькій громаді зараз не активний. Відпочивальників в рази менше, ніж зазвичай, – розповів Суспільному селищний голова Сергій Карпук. Через повномасштабну війну в громаді запровадили додаткові заходи безпеки.

Торік упродовж літа на Шацьких озерах було понад 200 тисяч відпочивальників. Цього сезону в громаді сподіваються, що на Світязь приїде хоча б до 100 тисяч туристів.

Власники садиб та баз відпочинку на Шацьких озерах чекають туристів. Поблизу озера Світязь здає декілька кімнат Зоя Савонік. Каже: людей у неї ще не було, ціни на житло не піднімали.

«Готуємося, ще не відкривалися. В першу чергу залежить від умов, від війни, від погоди, але погода грає не дуже велику роль, головне війна», – говорить власниця садиби.

Туристів менше через малу відстань до кордону із Білоруссю.

На пляжах найбільшого та найглибшого озера в Україні – майже порожньо. Поруч з водою можна зустріти поодиноких відпочивальників чи компанії.

Через повномасштабну війну і близькість кордону із Білоруссю в Шацькій громаді були змушені змінити правила відпочинку для туристів та запровадити додаткові заходи безпеки.

Зі слів селищного голови, до патрулювання в громаді залучили додаткові сили поліції та військових. «Для підприємців графік роботи до 22:00 лише, без гучної музики, без розважальних заходів.Громадські місця, які приймають відвідувачів повинні забезпечити безпеку, але в нашому регіоні їх дуже мало, бо висока кількість поверхневих вод, не пристосованість торговельних місць, це вказує на те, що в нас укриттів дуже мало», – розповів Сергій Карпук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися