На Волині визначають перелік шкіл, де навчання проводитимуть у звичному форматі
Волинь

На Волині визначають перелік шкіл, де навчання проводитимуть у звичному форматі

30 червня 2022, 11:17
0
1
Сподобалось?
1

Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко оглянув навчальні заклади Луцька, які мають можливість з 1 вересня розпочати навчальний процес у звичайному режимі. Все залежатиме від можливостей гарантувати безпеку учнів.

«До прикладу навчальні заклади, що знаходяться у 50-ти кілометровій зоні від українсько-білоруського кордону – не працюватимуть в очному режимі, – зазначив очільник області. – Також однією з обов’язкових умов навчання є наявність укриття в приміщенні, або ж поблизу нього», - зазначив Погуляйко.

Він оглянув декілька навчальних закладів Луцька, які мають можливість розпочати новий навчальний рік в традиційному форматі. Він перевірив укриття та їх облаштування відповідно до вимог, аби у випадку повітряної тривоги можна було там перебувати.

«Всередині та зовні будівель є покажчики руху та таблички, які вказують на місце укриття. Сховища забезпечені каналізацією, вентиляцією, аптечками, запасами води та необхідними меблями», – підсумував після відвідання освітніх закладів начальник ОВА

Слід зазначити, щоб розпочати навчання офлайн у кожному навчальному закладі мають бути:

– якісна система оповіщення, особливо для дітей з порушенням зору та слуху(це сирени, інформаційні табло та інші способи оповіщення);

– позначені шляхи евакуації (це покажчики руху до укриття);

– укриття або у безпосередній близькості до нього та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання може проводитися в декілька змін;

– запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та інших матеріалів;

– на початку навчального року для персоналу та учнів будуть проведені тренування щодо порядку дій у разі сповіщення сигналу повітряної тривоги.

Після проведення всіх робіт з підготовки до навчального року спеціально створені комісії з представниками ДСНС будуть проводити перевірки та оформляти паспорти безпеки на кожен заклад освіти.

Навчання у вищих та професійно-технічних закладах освіти МОН України рекомендує розпочати теж з 1 вересня. Навчальний процес повинен бути максимально наближений до традиційного формату, але з урахуванням обмежень воєнного часу та безумовного забезпечення безпеки учасників освітнього процесу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися