Шестирічній дівчинці з Волині зробили штучний стравохід
Волинь

Шестирічній дівчинці з Волині зробили штучний стравохід

30 червня 2022, 11:54
0
0
Сподобалось?
0

Досить рідкісну операцію виконали у нашій лікарні святого Миколая  (колишня міська клінічна дитяча лікарня) місяць тому шестирічній Олі з Ковеля. Маленька пацієнтка уже вдома.

Про це розповіли на сторінці лікувального закладу у «Фейсбуку».

Коли дівчинці було два рочки, вона ненароком випила миючий засіб і отримала важкі хімічні опіки стравоходу. Аби дівчинка могла пити та їсти, щомісяця впродовж року її оперували – розширювали звужений та зарубцьований стравохід. Коли це перестало допомагати, Олі встановили гастростому – трубочку в животику, по якій їжа вводилася просто у шлунок.

Окрім проблеми з харчуванням, Оля мала ще одну – слину вона ковтати не могла і мусила постійно спльовувати її в хустинку. Для дівчинки, яка у вересні пішла до школи, це було дуже некомфортно.

Єдиним виходом була заміна власного стравоходу кишковим трансплантатом. Такі втручання дуже складні і для діток рідкість. Однак львівських лікарів це не злякало. Штучний стравохід вони сформували з фрагмента товстого кишківника. Уже на третій день після операції Оля почала самостійно ковтати слину, а через тиждень – пити воду.

У найближчий понеділок Оля знову приїде до Львові на планове обстеження. Дівчинці зроблять гастроскопію, яка покаже, чи зможе вона нарешті попрощатися із гастростомою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися