Судили лучанку, яка співпрацювала із російськими фондами з ФСБшним дахом
Волинь

Судили лучанку, яка співпрацювала із російськими фондами з ФСБшним дахом

1 липня 2022, 18:01
0
0
Сподобалось?
0

Волинянка співпрацювала з росіянами. Разом вони планували створити на Волині філію російського фонду, через який йшло б фінансування на антиукранські заходи.

Про це повідомив телеканал «Аверс».

Як стало відомо з вироку суду – познайомилась у 2010 році жінка познайомилася з консулом Росії в Автономній Республіці Крим. Останній виявився не лише співробітником МЗС Росії, а й одним із засновників «Фонду підтримки і захисту прав співвітчизників», які проживають за кордоном. Варто додати, що серед засновників цього фонду є і «Россотруднєчєство», яке знаходиться під українськими санкціями, бо фактично є структурою ФСБ. У липні минулого року лучанка знову поїхала до Москви де протягом трьох днів обговорювала умови створення на Волині філій російського фонду, який мав носити назву «Незалежний медійно-юридичний центр». На його діяльність росіяни для початку готові були виділити 20 тисяч доларів. На ці кошти засновниця мала організовувати антиукраїнські акції та забезпечувати захист проросійським активістів, у яких виникли проблеми із законом в Україні. Довести задум до логічного завершення лучанка не встигла, плани змінилися через сімейні обставини.

З власних джерел «Віснику+К» стало відомо, що мова йде про лучанку Ольгу Саган. Вона з 2010 року неодноразово потрапляла у поле зору правоохоронців, у тому числі СБУ, через організацію провокативних антиукраїнських акцій. Також вона була соратницею одіозного екс-нардепа Вадима Колесніченка. Підтримувала з ним контакти навіть після його втечі в анексований Крим, після того як він отримав російське громадянство. Уже після 2014 року неодноразово бувала у Росії й брала участь в організованих пропагандистських заходах, на яких озвучувала викривлену інформацію про національну політику в Україні.

З початком повномасштабного вторгнення Ольгу Саган затримали працівники СБУ, які й проводила слідство у її справі.

За свою антиукраїнську діяльність лучанка отримала три роки умовно, адже пішла на угоду зі слідством.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися