На Волині у закладах освіти введуть нову посаду - вихователь з безпеки
Волинь

На Волині у закладах освіти введуть нову посаду - вихователь з безпеки

7 липня 2022, 14:54
0
1
Сподобалось?
1

На Волині стартує Новітня програма Нацполіції «Вихователь безпеки». Cьогодні, як повідомляє ГУНП у Волинській області обговорили процедуру її впровадження та важливість існування в навчальному середовищі. До участі в обговоренні долучились поліцейські та освітяни. Вони підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію з питань безпеки в освітньому середовищі.

За програмою, у навчальних закладах передбачено посаду спеціального фахівця – спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі, на якого покладатимуться обов’язки щодо контролю за правопорядком і безпекою учасників освітнього процесу в тісній взаємодії із працівниками дотичних структур.

До компетенції «вихователя безпеки» входитимуть: протидія булінгу; виявлення та припинення в межах компетенції правопорушень у навчальному закладі та запобігання їм в учнівському середовищі; участь у проведенні індивідуальної профілактичної роботи з учнями, які перебувають на обліках тощо. Спеціаліст також проводитиме профілактичну роботу щодо правил безпеки в навчальному закладі, в побуті, в Інтернет-мережі.

Тобто «вихователь безпеки» – це комунікатор у громаді між освітнім закладом та правоохоронцями для захисту учнів, батьків та вчителів. Заступник начальника ГУНП Віталій Ковальчук зауважив, що проект «Вихователь безпеки» покликаний як виявити проблематику в освітньому середовищі, так і вирішити її. Тому поліція, ДСНС, органи місцевого самоврядування мають діяти спільно задля цього. Разом з тим в наш час не потрібно забувати, що безпека дітей – це пріоритет.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися