Волинське медобʼєднання отримало унікальне авто для прийому пацієнтів на місці
Волинь

Волинське медобʼєднання отримало унікальне авто для прийому пацієнтів на місці

12 липня 2022, 11:02
0
0
Сподобалось?
0

Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства, до складу якого входять дитяча лікарня, перинатальний центр і санаторій для дітей з батьками «Дачний», отримало від партнерів із Литовської Республіки автомобіль Mercedes-Benz Sprinter вартістю 45 580 євро, повідомляють Волинські Новини.

Цей транспортний засіб використовуватимуть для прийому пацієнта на місці, тобто як мобільний шпиталь.

«У нас у принципі достатній автомобільний парк. Ми маємо кілька реанімобілів, зокрема акушерсько-гінекологічний, для надання допомоги новонародженим чи старшим дітям. Однак автомобіля саме такого класу, з такою послугою в нас не було – це мобільний шпиталь. У такому шпиталі на колесах наші фахівці зможуть здійснювати прийом. Це дозволить нам наблизити допомогу до пацієнта. У наш непростий час, коли діє воєнний стан, нерідко батькам із дітками з віддалених населених пунктів, особливо з сільських місцевостей, проблемно приїхати до нашого закладу. Амбулаторна допомога, яку можна надати безпосередньо там, де мешкає пацієнт, – це унікальна послуга, якої потребує населення», – наголосила Ірина Горавська.

Завдяки такому мобільному шпиталю спеціалізовані бригади (наприклад, акушерсько-гінекологічні, педіатричні або вузькоспеціалізовані) їздитимуть населеними пунктами та прийматимуть пацієнтів, здійснюватимуть огляди. «Бригади будуть їздити та надаватимуть допомогу безпосередньо там, де живе пацієнт. Буде проводитися відбір пацієнтів, які потребують стаціонарної допомоги, реабілітації чи паліативної допомоги, із подальшим скеровуванням їх у лікувальний заклад чи реабілітаційний центр на базі санаторію для дітей із батьками «Дачний».
Пацієнту це дозволить отримати медичну допомогу на місці, а наш медичний заклад зможе збільшити кількість пацієнтів, збільшити кількість послуг і отримати додаткове фінансування від НСЗУ. Тобто ідеться про послугу, вигідну обом сторонам. Крім того, пацієнта із вчасно виявленою проблемою легше пролікувати», – зазначила Ірина Горавська.

«Ми ще дообладнаємо авто для надання допомоги дитинці в разі таких пологів. Живучи в умовах війни, ми не виключаємо, що нам доведеться користуватися цим транспортним засобом із такою метою також», – сказала генеральна директорка.

Також комплектація автомобіля дозволяє встановити будь-яку додаткову техніку: і апарати для штучної вентиляції легенів, і дефібрилятори, і прилади для внутрішньовенного введення препаратів, і неонатальний інкубатор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися