У Шацькому нацпарку виявили близько тисячі незаконних знарядь лову риби
Волинь

У Шацькому нацпарку виявили близько тисячі незаконних знарядь лову риби

15 липня 2022, 12:17
0
0
Сподобалось?
0

Для боротьби та недопущення браконьєрства на території Шацького НПП створена державна служба охорони природно-заповідного фонду.

Як розповіла директорка Шацького парку Марія Христецька, для того, аби виявити порушників, природоохоронці проводять рейди та реагують на повідомлення небайдужих громадян.

Так, з початку 2022 року служба провела 126 рейдових заходів, спрямованих на виявлення та припинення порушень природоохоронного законодавства. В ході проведення заходів, виявили та задокументували 24 правопорушення, з  яких 11 трактують як, грубе порушення правил рибальства.

З водойм вилучили велику кількість незаконних знарядь лову, а саме: сітка волосінь – 515 штук, ятері капронові – 428 штук.

Найбільша кількість незаконних знарядь лову вилучили з озер Пулемецьке та Світязь.

Так, протягом одного рейду інспекторами служби державної охорони з озера Світязь в нерестовий період було виявлено та вилучено 56 сіток волосінь, що свідчить про те, що правопорушників не зупиняють ні нерестовий період, ні великі штрафи, ні навіть воєнний стан.

Попри це, небайдужі громадяни на постійній основі, повідомляють інспекторів про факти браконьєрства. Як приклад, 7 липня за таким повідомленням, природоохоронці задокументували 2 випадки грубого порушення правил рибальства. Недобросовісні громадяни на озері Світязь намагалися ловити рибу сітками волосінь. На них склали адміністративні матеріали та скеровують до Шацького районного суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися