Костянтин ГАРБАРЧУК (в центрі) з рідним колективом «Вісника+К»
Волинь

З війни до вісниківців повернувся наш Костянтин Гарбарчук

24 липня 2022, 16:21
0
0
Сподобалось?
0

Багаторічний працівник і журналіст «Вісника+К» Костянтин Гарбарчук добровільно мобілізувався до війська 26 лютого як офіцер запасу. Потрапив в один з підрозділів 100-ї Волинської бригади територіальної оборони.

– 24 лютого, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення, мене та дружину о четвертій ранку розбудив дзвінок. Зателефонувала сестра моєї жінки з Київщини і випалила у слухавку: «У нас почалася війна!». Я швиденько зайшов в інтернет, але на сайтах практично ніде нічого не було. Одним з перших цю інформацію оприлюднив сайт «Вісника». А вже близько шостої ранку ми почули, як ворог вдарив по Луцьку, – розповідає Костянтин Гарбарчук.

Наступного дня Костянтин Володимирович, незважаючи на солідний вік та забувши про всі проблеми зі здоров’ям, пішов до місцевого центру комплектування та соцпідтримки ЗСУ (так тепер називаються військкомати).

– Там мене пройняла гордість за нашу країну, адже черга з бажаючих була така, що й не доступитися. Мене взяли лише тому, що свого часу закінчив військову кафедру, а офіцери були на вагу золота, – згадує Костянтин Гарбарчук.

До речі, більшість бійців-добровольців батальйону складалася саме з досвідчених чоловіків. Була навіть створена афганська рота.

Після нетривалої підготовки, екіпірувавшись з допомогою колег і волонтерів, уже у березні разом зі своїми побратимами старшому лейтенанту Костянтину Гарбарчуку довелося побувати на Житомирщині, через яку ворог намагався розвивати наступ на Київ. Коли росіяни звідти втекли, підрозділ повернувся додому і зайняв оборону кордону з Білоруссю.

Після чотирьох місяців служби наш колега звільнився у запас і знову виконуватиме свою звичну роботу – працюватиме заступником редактора «Вісника+К» з питань розповсюдження. Вісниківці радо зустріли Костянтина Гарбарчука. З нагоди його повернення у редакції навіть відбулися урочисті збори.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися