Діти-волонтери з Луцька
Волинь

У Луцьку дітвора на вулиці збирає кошти для ЗСУ

27 липня 2022, 14:34
0
0
Сподобалось?
0

Багато хто у Луцьку звертав увагу на зграйку дітлахів на вулиці 8 Березня. Вони стояли біля плаката «Допомога на ЗСУ» і підходили до автівок, які зменшували швидкість перед пішохідним переходом, щоб попросити у водіїв грошей для наших захисників. Натомість розповідали вірш про «паляницю-суницю», а ще дівчатка і хлопчики сплели яскраві браслетики, які можна купити за символічну вартість. Організував же цей волонтерський рух дев’ятирічний Тимур Городнюк. Його ідею радо підтримали друзі, і за місяць патріотична дітвора зібрала понад десять тисяч гривень. Не думайте, що ці кошти використовували на свої потреби. Мама Тимура Іванна веде чіткий облік і детально розповідає, куди їх спрямували.

– Чотири тисячі передали на сухпайки для військових, – каже жінка. – Тисячу перекинули на банківський рахунок, є квитанція. П’ять тисяч дали військовому, який наступного дня їхав на Схід. Три тисячі на закупівлю дрона поступили у благодійну організацію «Надійні крила». Маленьким волонтерам дуже дякували, ще й грамоти вручили!

Почувши, що про школярів-волонтерів хочемо написати у газеті, всі збігаються до мене і радо розповідають про свою діяльність.

– Наш рекорд був – 3900 гривень за день! – каже Вікторія Кучерук.

– Хтось дає сотню, а раз один водій дав двадцять євро! – гордо усміхаються сестрички Юліана та Діана Фасоля. 

Щодня тут збирається десять, а то і більше дітей із сусідніх будинків. Кожен робить свій внесок у нашу перемогу. І хоч прізвища всіх назвати не зможемо, але знайте, дітки, ви – справжні патріоти і великі молодці!

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися