На Волині батько з синами прокрутили схему на мільйон на оплаті послуг сервісного центру
Волинь

На Волині батько з синами прокрутили схему на мільйон на оплаті послуг сервісного центру

28 липня 2022, 15:35
0
0
Сподобалось?
0

У поле зору оперативників Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України потрапила група осіб, яка причетна до шахрайської схеми в одному із районів Волині.

Встановлено, що спільники пропонували громадянам свої послуги щодо збору пакета документів, необхідних при реєстрації транспортного засобу в одному з сервісних центрів. Зокрема аферисти здійснювали оплату обов’язкових бюджетних платежів через банківські термінали, а коли отримували чек – телефонували у банк і скасовували трансакцію. Квитанцію про нібито «успішну» оплату разом з іншими документами віддавали своїм клієнтам, а повернуті гроші привласнювали.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполу.

Фінансові маніпуляції проводили волинянин і двоє його повнолітніх дітей. Він також залучив до свого «сімейного бізнесу» ще одну знайому – мешканку області. Виявилося, що такі оборудки зловмисники прокручували регулярно, а відтак завдали збитків державі на суму майже 1,2 мільйона гривень.

За місцем мешкання фігурантів оперативники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі поліції Волині провели санкціоновані обшуки. Під час заходів вилучено гроші, квитанції на різні прізвища про оплату послуг ТСЦ МВС України, талони на чергу в сервісний центр, технічні паспорти на транспортні засоби, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи.

Усім учасникам афери загрожує до 12-ти років позбавлення волі. Крім цього, перевіряється причетність співробітників територіальних сервісних центрів до протиправних дій зловмисників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися