Український боєць в одному бою знищив 8 одиниць техніки
Волинь

Український боєць в одному бою знищив 8 одиниць техніки

2 серпня 2022, 10:24
0
2
Сподобалось?
2

Боєць Збройних сил України на псевдо Бугор в одному з боїв знищив одразу вісім одиниць російської техніки: танки, БТР та БМП.

Про це розповіли в інформагентстві Міністерства оборони.

Сергій – уродженець Полтавської області. З перших днів повномасштабного вторгнення він був на передовій та захищав Україну від російської агресії. Спочатку Бугор стояв на захисті Києва, а коли окупантів вдалося вибити з області – вирушив на Харківщину.

Перший танк Сергій підбив українською «Стугною».

– У нас був цікавий першотравневий бій, запам’ятав його добре. Йшла колона, на відстані 4,8 км із посадки визирнув танк. Першим пострілом потрапив під башту, і його перевернуло догори дриґом. За танком вискочив БТР і зупинився. Орки бігали навколо, намагалися зрозуміти, в чому справа. Мабуть, думали, що танк на міну наскочив. Ми тим часом перезарядилися і я вистрілив у бронетранспортер, але влучив у колеса. Окупанти заскочили на машину й почали втікати. Тоді я вистрілив утретє, і кацапи розкинулись навкруги, як лахміття із секонд-хенду. Колона зупинилася, стала в оборону й почався обстріл наших позицій.

Після цього Сергій пройшов навчання і вже знищував ворога за допомогою «Джавелінів».

– Увечері пішли до росіян у тил – біля Лоскутівки на Луганщині. Зручних позицій не було, щоб можна було захопити на приціл. Я побачив КамАЗ із орками, які вантажили боєкомплект. Кращої позиції, як вилізти на дуб, не було. Тож забрався на дерево, побратим подав установку з ракетою, і я з відстані 2 кілометри розтрощив вантажівку, з якої залишився лише міст.

Після цього Сергій під Володимирівкою знищив штабну машину БРДМ та БМП.

А згодом Бугор встановив власний рекорд, знищивши одразу 8 одиниць російської бронетехніки.

– Окупанти намагалися здійснити наступ на позиції 80-ї бригади. Вибити наших і зайти у Верхньокам’янку. Якраз у той день я вийшов на позицію замість побратимів. О сьомій ранку почався рух. Спершу поїхав бронетранспортер, завантажений піхотою. Але через місцевість я його випустив з уваги. Натомість упіймав на приціл і знищив БМП. Нас почали бити артилерією та «Градами», а коли перестали, я знову побачив БТР із піхотою, який раніше від мене утік. От я його й розніс. Хлопці казали, що тіла російських окупантів розліталися так, наче хтось штани розкидає, – згадує боєць.

Після цього до українських позицій наблизилися російські танки. Їх не було видно, однак Сергій чув рев двигунів. Згодом один із танків «перегазував» та здійняв куряву.

– Піднявся дим, і я вирішив вистрілити, орієнтуючись по ньому. Вибух, спалах, зрозумів, що влучив. І тоді вже полізли танки. Я побачив гармату, яка висунулася й наводилася на наші позиції. То й її хлопнув. Тут же поруч виліз третій танк, який встиг сховатися в посадку. Але коли він заїхав у розрив між деревами, не стало і його, як згодом ще двох танків і вантажівки з боєкомплектом», – пригадує український захисник.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися