Волинянин захворів на лептоспіроз
Волинь

Волинянин захворів на лептоспіроз

4 серпня 2022, 11:19
0
0
Сподобалось?
0

На Волині підтверджений випадок лептоспірозу в мешканця Луцького району. Епідрозслідуванням встановлено, що чоловік захворів після чищення копанки на присадибній ділянці.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

На 6 добу у чоловіка значно підвищилася температура тіла (до 40°С), з’явилися загальна слабкість, сильна втомлюваність, болі в литкових м’язах. Три доби чоловік лікувався самостійно, а коли помітив пожовтіння склер, звернувся до медиків. Підозра на захворювання на лептоспіроз згодом підтвердилася лабораторними дослідженнями.

Лептоспіроз (водяна гарячка, лугова гарячка, болотна гарячка) – це гостре інфекційне захворювання. Характеризується ураженням м’язів, печінки і нирок та супроводжується хвилеподібною гарячкою. При відсутності вчасного звернення за медичною допомогою та належного лікування можливі важкі ураження нирок, менінгіт і навіть смерть пацієнта. Ця недуга вражає як людей, так і тварин.

Захворіти на лептоспіроз можна під час купання в заражених водоймах, риболовлі, сінокосу на зволожених і заболочених територіях, при догляді за хворими й інфікованими тваринами тощо.

Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів, також це можуть бути худоба, собаки, дикі тварини. У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі, а також слизові оболонки (очі, ніс, рот). Людина може захворіти в період від 2 днів до 4 тижнів після інфікування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися