На Волині за військовими шпигував білорус
Волинь

На Волині за військовими шпигував білорус

18 серпня 2022, 10:52
0
0
Сподобалось?
0

Білорус Юрій Корінь був завербований білоруським Комітетом державної безпеки та Державним прикордонним комітетом ще до початку повномасштабного вторгнення. У перший день війни йому поставили завдання зібрати інформацію про розгортання військ на території Волинської області. Крім цього, чоловік мав поінформувати про настрої населення.

Про це пише zaxid.net.

Відомо, що у той день чоловік перебував у Шацьку. Там він помітив колону української військової техніки. Інформацію про її переміщення чоловік через додаток WhatsApp надіслав працівнику білоруської спецслужби.

Про чоловіка відомо, що він уродженець села Дрочево Малоритського району Білорусі, має на утриманні дитину, працює продавцем у Бресті.

22 липня чоловік підписав з прокурором угоду про винуватість, у якій визнав себе винним та зобовʼязався співпрацювати з правоохоронними органами щодо викриття осіб, які загрожують безпеці України. Суддя Ігор Ясельський цю угоду затвердив. Відтак Юрію Кореню призначили пʼять місяців арешту. Зважаючи, що він вже під час розслідування перебував під вартою, чоловіка звільнять з СІЗО 19 серпня. За проведені експертизи він повинен заплатити понад 6 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися