У Луцьку будуть безкоштовні торгові місця для продажу власної городини
Волинь

У Луцьку будуть безкоштовні торгові місця для продажу власної городини

25 серпня 2022, 14:11
0
1
Сподобалось?
1

Сьогодні під час розширеної наради міський голова Ігор Поліщук доручив департаменту економічної політики, департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, КП «Луцькі ринки» вивчити питання щодо можливості та необхідності встановлення тимчасових конструкцій для продажу власноруч вирощеної сільгосппродукції. Їх мають встановити там, де нині це необхідно лучанам. За його словами, це мають бути гарно оформлені дерев’яні торговельні ятки. Вони будуть встановлені на період дії воєнного стану. Після його завершення їх демонтують і використовуватимуть під час проведення різноманітних ярмарків чи заходів. Торгівля тут буде безкоштовною, аби громадяни, які власноруч виростили овочі чи фрукти на своїй земельній ділянці могли її реалізувати і заплатити за комунальні послуги чи придбати ліки. Аби хитрі підприємці не змогли скористатися безкоштовними місцями, контролюватимуть хто і чим торгує.

Ігор Поліщук зауважив, що нині у багатьох мікрорайонах міста є місця, де відбувається масова вулична торгівля з землі. За його словами, продавати овочі фрукти просто з землі є порушенням санітарних норм. Багато громадян скаржаться на це у міську раду, адже продавці залишають після себе на тротуарах картон, газети, поліетиленову плівку та інше сміття. Часто залишки непроданої продукції викидають у сусідні двори, засмічують їх. Такі дії є порушенням правил благоустрою, а їх треба дотримуватися.

Також Ігор Поліщук звернув увагу на інцидент, який нещодавно трапився на Привокзальному майдані. Міський голова зауважив, якщо люди не хочуть виконувати законних вимог працівників муніципальної варти чи не хочуть йти на діалог, то треба знаходити альтернативні шляхи вирішення ситуації. Звертаючись до директора департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинської, Ігор Поліщук сказав: «Не треба доводити сьогодні ситуацію до такої точки кипіння. Необхідно виконувати роботу із забезпечення дотримання правил благоустрою міста, але треба бути гнучкими, а не робити це будь-якою ціною».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися