Не кричати й не вмикати голосно музику: у луцьку затвердили нові правила дотримання тиші
Волинь

Не кричати й не вмикати голосно музику: у луцьку затвердили нові правила дотримання тиші

1 вересня 2022, 11:53
1
3
Сподобалось?
3

У Луцьку затвердили оновлені правила додержання тиші в громадських місцях.

Під час сесії міської ради 31 серпня обранці громади підтримали проєкт рішення "Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території Луцької міської територіальної громади".

Розробником документа виступив департамент економічної політики. Як зауважив його директор Борис Смаль, у зв’язку з тим, що до складу Луцької громади тепер входять старостинські округи, виникла потреба у встановленні єдиних правил дотримання тиші як на території міста, так і у селах громади.

Посадовець запевнив, що документ пройшов необхідну регуляторну процедуру.

Відповідно до правил, із 22:00 до 08:00 заборонено: гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, запуск салютів і феєрверків, використання піротехнічних засобів на захищених об’єктах.

У робочі дні з 21:00 до 08:00, а у святкові та неробочі дні цілодобово заборонене проведення на захищених об’єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом. Власник або орендар приміщень, в яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок робіт.

Заборонене встановлення на балконах, лоджіях, у відкритих вікнах та на сходах будинків, будівель і споруд та в інших місцях звуковідтворювальної апаратури та/або інших джерел побутового шуму і вмикання їх на значну потужність, що перевищує рівні шуму, встановлені санітарними нормами.

У нічний час, з 22:00 до 08:00 заборонене звучання музики, що відтворюється через підсилювальну апаратуру (виступи музичних груп, солістів, музичне обслуговування з використанням звуко- та/або відеовідтворювальної апаратури тощо) на відкритих літніх майданчиках закладів ресторанного господарства, окремо розміщених літніх кафе, танцювальних та інших майданчиках.

Також не можна подавати автомобільні сигнали на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних дорогах жилих будинків впродовж доби, крім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній пригоді.

Упродовж доби заборонена стоянка автотранспорту з постійно увімкненими двигунами на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних дорогах жилих будинків, за винятком транспорту служб оперативного реагування та спеціалізованого транспорту, що обслуговує жилі будинки та інженерні мережі (обладнання).

Заборонене прослуховування радіо та музичних фонограм при відкритих дверях та спущених шибках автомобілів на прибудинкових територіях, стоянках, при русі, що перевищує рівні шуму, встановлені санітарними нормами. При цьому радіо та фонограма не повинні прослуховуватися поза радіусом 3 метрів від автомобіля.

Вмикання в багатоквартирних будинках телевізорів, радіоприймачів, магнітофонів та іншої звуковідтворювальної апаратури з рівнем звуку, що порушує спокій мешканців багатоквартирних будинків, також заборонена.

Гра на музичних інструментах, спів, свист, крик з балконів, лоджій та відкритих вікон будинків теж підпадає під заборону.

Неприпустиме проведення вуличних мистецьких виступів, які: можуть спричинити розпалювання міжнаціональної, етнічної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також закликати до агресії та містити ненормативну лексику; супроводжуються рекламою суб’єктів підприємництва; проводяться особами у стані алкогольного сп’яніння чи під впливом наркотичних речовин.

Заборонене використання піротехнічних виробів, які створюють світлові та/або шумові ефекти.

Заборонене проведення феєрверків, салютів та інших розважальних заходів і видовищ з використанням піротехнічних виробів та інших засобів піротехніки на відповідний період, згідно з рішеннями Луцької міської ради.

Гра на музичних інструментах не повинна порушувати спокій мешканців багатоквартирних будинків. Час доби для навчання грі на музичних інструментах, якщо воно порушує тишу, має погоджуватись з мешканцями прилеглих квартир та квартир, до яких може проникнути шум.

Здійснення вуличних мистецьких виступів можливе лише за дотримання таких умов: письмового чи через засоби електронного зв’язку повідомлення/узгодження з міською радою у випадку використання звукопідсилювальної апаратури та/або сценічного обладнання (у повідомленні організатор вуличного мистецького виступу зазначає місце проведення, тривалість заходу, рівень гучності та гарантує дотримання цих Правил); без перекриття проїзних частин вулиць, автомобільних доріг, тротуарів та узбіч, без самовільного підключення до мережі електроживлення; забезпечення вільного доступу до громадських та приватних будівель; недопущення перевищень рівнів шуму, встановлених санітарними нормами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Михайло
    Михайло

    Забороніть ще їздити на машинах і мотоциклах з диким звуком. В Київі вже заборонили.

    1 вересня 2022, 13:22
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися