Польські далекобійники заблокували дорогу до пункту пропуску Ягодин-Дорогуськ
Волинь

Польські далекобійники заблокували дорогу до пункту пропуску Ягодин-Дорогуськ

5 вересня 2022, 18:18
0
0
Сподобалось?
0

З польської сторони пункту пропуску Дорогуськ-Ягодин польські перевізники розпочали протест і заблокували рух на трасі, яка веде до кордону. Вони вимагають пришвидшити огляд вантажу і прискорити пропуск автомобілів через кордон, відомляє ЗАХІД НЕТ. Акція триватиме щонайменше добу.

Люблінська поліція повідомляє, що національна дорога №12 від 10 ранку 5 вересня перекрита в обох напрямках.

Перевізники вимагають повернення з України порожніх вантажівок окремою смугою без черг; запровадження цілодобового фітосанітарного та ветеринарного контролю; відновлення дозволів для українських перевізників.

Представниця міської комендатури поліції в Хелмі Ева Чиж розповіла, що наразі на перетині кордону стоять понад 20 вантажівок, тягачів без напівпричепів.

«Водії блокують проїзд. За інформацією мітингувальників, раз на годину вони пропускають дві машини – одну на виїзд і одну на в’їзд до Польщі. Після переговорів з ними також виявилося, що акція протесту триватиме наступні 24 години», – пояснила Ева Чиж.

У Генеральній дирекції національних доріг і автострад Польщі уточнили, що наразі доступ до пункту пропуску можливий по під’їзній дорозі, паралельній до основної.

Великі черги вантажівок на українській стороні пункту пропуску Ягодин-Дорогуськ на в’їзд у Польщу утворюються вже кілька тижнів. До вихідних у черзі було понад 2,7 тисячі транспортних засобів. Речник Палати податкової адміністрації в Любліні Міхал Дерус пояснює черги збільшенням перевезень вантажів, переважно зернових чи харчових продуктів, які підлягають обов’язковому контролю, зокрема ветеринарною, санітарною, фітосанітарною службами.

За інформацією Державної митної служби України, станом на 12:00 черги у пункті пропуску «Ягодин–Дорогуськ»: 300 вантажних автомобілів на в’їзд до України і 2650 фур на виїзд.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися