Винуватець аварії, в якій загинув волинський єпископ, домагався зменшення покарання
Волинь

Винуватець аварії, в якій загинув волинський єпископ, домагався зменшення покарання

8 вересня 2022, 21:16
0
0
Сподобалось?
0

Сьомого березня відбулося засідання Апеляційного суду Волинської області у справі про смертельну аварію у Луцьку, в якій загинув відомий волинський єпископ Олег Ведмеденко.

Про це пишуть «Волинські новини».

Вона сталася торік 14 листопада близько 22 години на проспекті Василя Мойсея. Автомобіль «Мазда» вилетів на тротуар і збив 60-річного Ведмеденка. Водій був напідпитку і намагався утекти. Священик помер у лікарні від важких травм.

22 лютого цього року суд першої інстанції призначив 24-річному Роману Савичу покарання терміном вісім років та шість місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на дев’ять років. Але він вирішив оскаржити цей вирок. Обвинувачений брав участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції із Луцького СІЗО. Під час засідання він неодноразово просив вибачення у родини загиблого. При цьому підсудний запевняв: шкодує про те, що під час минулих судів він не висловив щирого каяття з приводу свого вчинку.
«Я не хотів цього зробити. Я ненавмисно. За 10 місяців перебування в СІЗО я багато чого переосмислив. Прошу суд суворо мене не карати та пом'якшити вирок, аби я міг повести дитину, яка ростиме без мене, хоча б до школи», – звернувся Роман Савич до постраждалих.
Він також ообіцяв більше ніколи не сідати за кермо в стані алкогольного сп'яніння чи гніву.
Під час засідання Роман Савич зазначив, що суд першої інстанції не дослідив частину письмових доказів, надав неправильну оцінку здобутим доказам, не врахував у якості пом’якшувальної обставини вчинення злочину внаслідок збігу тяжких життєвих обставин, а відтак виніс, на його думку, надто суворий вирок.
Він наголосив, що намагався компенсувати потерпілій стороні завдану шкоду, проте рідні загиблого від будь-якої компенсації відмовилися.
З огляду на це, чоловік попросив апеляційний суд скасувати вирок, призначивши покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
Окрім того, в апеляційній скарзі обвинувачений клопотав про дослідження доказів. Він називає трактування попереднім судом відео- та аудіозаписів, які послугували доказовою базою під час розгляду кримінального провадження, неправильним, а свідчення свідків – неправдивими та викривленими.
Представник потерпілого, прокурор та потерпілий у справі Василь Ведмеденко (син загиблого) виступили проти задоволення апеляції.

У перерві засідання, перед оголошенням вироку, вдова загиблого зазначила, що не вірить у щирість каяття Романа Савича, а також додала, що жодних компенсацій за моральну шкоду обвинувачений родині загиблого не надавав.
Зрештою Волинський апеляційний суд апеляційну скаргу Романа Савича залишив без задоволення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися