Головний свободівець Луцька після перепою й лікарні ховався від служби
Волинь

Головний свободівець Луцька після перепою й лікарні ховався від служби

9 вересня 2022, 14:18
0
0
Сподобалось?
0

Голова Луцької міської організації партії ВО «Свобода» й очільник відповідної фракції у Луцькій міській раді Микола Федік, якого 4 березня мобілізували до ЗСУ, а саме у волинську бригаду тероборони, переховувався від служби.

Про це стало відомо Громадському Інтерактивному Телебаченню із власних джерел.

У розпорядження ГІТу потрапив лист командира військової частини А7062 Адамовича до голови Луцької районної ради Олександра Омельчука, у якого Федік офіційно працював помічником, у якому, зокрема йдеться, що Микола Федік «10 серпня 2022 року після лікування в Комунальному підприємстві «Волинська обласна психіатрична лікарня Луцька» Волинської обласної ради, яке тривало з невеликими перервами з 25 квітня до 10 серпня 2022 року, відмовився прибути у місце розташування в/ч А7062».

Командування частини просить у разі виявлення цього військовослужбовця «невідкладно повідомити в Луцький зональний відділ Військової служби правопорядку та командування в/ч А7062».

Також зі змістом цього листа просять ознайомити керівний склад, працівників апарату та депутатів Луцької районної ради.

Як стало відомо ГІТу із джерел у військовій частині, станом на 8 вересня лист втратив актуальність. Саме цього дня Федік таки прибув у розташування підрозділу і написав рапорт на звільнення з лав ЗСУ. Його звільнили на підставі висновку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

Де перебував Федік з 10 серпня до 8 вересня, наразі не відомо. І чи понесе він за це відповідальність також.

Нагадаємо, що Микола Федік таки мав одне суттєве досягнення за час своєї недовгої служби. Він потрапив на дошку ганьби Луцького батальйону тероборони, яка має промовисту назву «Кращі у проміле». Микола Федік посів третє місце з 2,53 проміле алкоголю у крові. У такому стані його виявили 24 квітня у військовому госпіталі, після чого він й потрапив до психіатричної лікарні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися