Стали відомі подробиці останнього бою чотирьох загиблих друзів-волинян
Волинь

Стали відомі подробиці останнього бою чотирьох загиблих друзів-волинян

18 вересня 2022, 21:39
5
-3
Сподобалось?
-3

Вчора на Любешівщині попрощалися одразу з п’ятьма загиблими військовими. Серед них були четверо друзів Віктор Бурдак, Сергій Бурдак – із села Седлище та Андрій Михальчук і Сергій Стефанюк – із Любешова.

«Вісник+К» зі слів побратимів дізнався про останній бій воїнів. 10 вересня вони у складі підрозділу отримали наказ висунутися на зачистку в один з населених пунктів на Харківщині. Всі разом вони були на одній БМП, яка потрапила у засідку. Вороги підбили бронемашину і добивали волинян вже у ближньому бою. Буквальночерез годину Збройні сили України другою хвилею досить легко взяли цей населений пункт.

Відзначимо, що загалом на тій БМП було п’ятеро друзів з Любешівщини.  Одному з них дивом вдалося вижити. Він нині знаходиться у госпіталі. Чоловік також був на цьому спільному фото, яке обрізали.

У мирному житті четверо працювали в охороні Нацпарку «Припʼять-Стохід», Сергій Бурдак – колишній поліцейський. Найдосвідченішим і старшим за військовим званням був Віктор Бурдак. Мав за плечима серйозний військовий досвід, пройшов гарячі точки в Афганістані.

Друзі загиблих розповідають, що всі п’ятеро чоловіків домовилися й наприкінці лютого разом записалися до ЗСУ. Спершу служили у роті охорони при центрі соціальної підтримки та комплектації (колишній військкомат), а пізніше їх перевели до складу 14 бригади, яка разом з іншими частинами входила до ударного кулака ЗСУ на Харківщині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • тут багато не правильної інформації. Хто автор?

    18 вересня 2022, 22:53
    Відповісти
    • Вісник
      Вісник

      Записували з чужих слів. Якщо маєте уточнення, можемо поправити. Для зручності напишіть нам на сторінку у Фейсбуці.

      18 вересня 2022, 22:57
      Відповісти
      • У тому й уся суть вашої журналістської діяльності- писанина пліток, а не достовірної інформації! Вашої професійності не вистачило, щоби зв'язатися із людьми , які хоч трохи знають загиблих героїв? - хто вони, де жили, де працювали і як загинули?

        19 вересня 2022, 00:14
        Відповісти
        • Вісник
          Вісник

          Місце їхнього проживання вказала Любешівська громада. І спілкувалися ми з людиною, яка їх знала. Якщо маєте якісь поправки, ми готові їх внести. Ми теж працюємо у складних умовах. І, повірте, хочемо згадати про Героїв добре.

          19 вересня 2022, 02:07
          Відповісти
  • Не Миколка
    Не Миколка

    Миколки вмерли за НАТО! отличная новость

    28 вересня 2022, 06:12
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися