У Луцькому виші виготовляють портативні зарядні станції
Волинь

У Луцькому виші виготовляють портативні зарядні станції

19 вересня 2022, 14:17
0
1
Сподобалось?
1

У Луцькому національному технічному університету розпочали виготовляти портативні зарядні станції, котрі згодом передаватимуть для українських військових на фронт. Про це повідомляють Волинські новини.


 Автор ідеї, викладач кафедри електроніки і телекомунікацій Микола Хвищун, зарядна станція складається із сонячної панелі, блоку акумуляторів, інвертора, батареї від електроавтомобіля та інших дрібніших запчастин.


Пристрій дає можливість підключати або заряджати мобільні телефони, планшети, ноутбуки, електродрелі, освітлювальні системи, які працюють від 220 В, загальною потужністю до 700 Вт. Система може працювати  упродовж п’яти-шести годин.


Військовим потрібно заряджати професійні ґаджети, більшість з яких потребує підключення і живлення 220 В. Крім того, станції можуть забезпечити елементарний підігрів води. У танку розмістити і забезпечити освітлення або в укритті. Наразі запчастини до пристрою науковці купують за власні гроші, тому просить небайдужих лучан і волинян приносити на кафедру електроніки і телекомунікацій ЛНТУ відпрацьовані блоки живлення, інвертори, акумулятори та сонячні панелі, аби таким чином допомогти українським військовим.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися