Зіграли перші фінали чемпіонату області з футзалу
Волинь

Зіграли перші фінали чемпіонату області з футзалу

19 вересня 2022, 16:38
0
0
Сподобалось?
0

Перші фінальні матчі відбулися. У кількох лігах уже практично визначилися переможці, але є й кілька сенсацій, які доволяють тримати інтригу до наступного вікенду.

Суперліга – приклад для інших

«Надія» (Хорів) – ТТІ – 4:5

Відзначимо, що у регулярному чемпіонаті  матч ТТІ – «Надія» закінчився з дещо дивним рахунком 11:7.

Із перших секунд зустрічі у всіх присутніх в залі ОДЮСШ промайнуло  – понеслася!  Адже настільки шалено почали обидва суперники. Майже всю гру гравці не те що секунди, а долі секунди не мали на прийняття рішення. Тож і швидкі голи стали несподіваним, але в той час логічним супроводом цього мега-ритму.

Капітан Нововолинська Максим Обертас опинився у гущі боротьби, однак зумів пробити з-під опонента з місця лівого напівсереднього. Постріл був настільки потужним, що досвідчений Ігор Пунда просто не встиг скластися – «селект» прошмигнув поміж ніг. 0:1. Команди, наче й нічого не сталося, продовжили у тому ж дусі скажених перегонів. «Надія» не лише швидко зрівняла, а й довела у перешому таймі рахунок до 4:1. Андрій Кузик та Василь Денис, а потім двічі Віталій Патуляк, здалося, поставили хрест на інтризі. Але у другому тамі адреналін взяв гору над розрахунком. Майже відразу «Надія» пішла з п’ятим польовим без голкіпера – майстровиті колективи так роблять «для добивки». Але це був постріл собі у ногу. Втрата поблизу чужих воріт завершилася фантастичним ударом Андрія Никитюка через весь майданчик у дев’ятку – 4:2. Ще через дві хвилини Максим Попов, а через п’ять автогол Кузика доводять трибуни до божевілля – 4:4. Далі пішла ударна перестрілка і крапку у цьому неймовірному двобої поставив все той же Андрій Никитюк, який перед тим. У підсумку 4:5 на користь ТТІ з Нововолинська. Доля чемпіонства вирішиться у другому матчі наступного вікенду.

Вища ліга буде за кумами

«Торпедо» (Копачівка) – «Кум і Ко» (Луцьк) – 0:3

Якщо попервах була рівна вперта гра з легкими вилазками до воріт, то рівновага закінчилася після дубля у виконанні Ігоря Блажиєвського, який ось уже років 15 доводить, що він у волинському футзалі є одним із кращих стовпів. Причому стовпів з хорошим поєднанням техніки, габаритів та швидкості.

«Торпедо» намагалося змінити хід поєдинку навіть за рахунку 0:3, однак кінцівку чудесно провів страж воріт Василь Ярошик, що тягнув все підряд. Як мінімум, разів три він виручив. Емоційні сутички теж на опонентів не вплинули. Чи зможуть відіграти три голи «біло-чорні»?

Перша ліга – без сенсацій

«Камаз-Агро» (Острожець) – «Надія-2» – 0:3

«Камаз-Агро» дуже обережно почав проти «Надії-2». Попри те, що Хорів посів у регулярному чемпіонаті першу сходинку, а Острожець третю, єдиної поразки 1:2 чемпіону завдали саме камазівці. Тому шанувальники гри 5х5 чекали від них чогось подібного і цього разу. Але нічого подібного не відбулося. «Надія-2» настільки впевнено провела весь поєдинок, що питань не виникало. Потужно й безапеляційно – 0:3, і одній з команд треба щось кардинально міняти, якщо вона таки хоче поборотися за абсолютного чемпіона.

Друга ліга

FC Traders (Луцьк) – «Атлетік» (Млинів) – 1:3

А ось тут ледве не сталася сенсація. Чомусь усі в один голос віддавали перевагу «Атлетіку», забуваючи, що «Трейдерс» не тільки посів друге місце у регулярці після того-таки Млинова, а й став єдиним клубом, хто зміг перемогти лідерів – 3:5. Назвати цю зустріч видовищною важко, адже домінувала тут боротьба з мінімумом моментів.  Довгий час саме FC Traders вів 1:0, однак в останню хвилину «посипався».

Четерта ліга

«Надія-3» – ФК «Вишків» (Луцьк) – 6:4

Номінально тут до фіналу дійшли «золотий» і «бронзовий» призери. Причому відстала «Надія-3» аж на 10 очок. Проте піврічна перерва внесла корективи у форму учасників. У цілому можна визначити це протистояння як рівне, проте Хорів грав чи то з більшою мотивацією. Звідси й краща реалізація. Тепер для одних є непоганий гандикап у два м’ячі, а другим є час на переосмислення та ймовірного виправлення.

П’ята ліга

ФК «Кременець» – АСК «Забороль» – 2:9

Важко щось коментувати, коли один суперник на голову сильніший. У ворота «Кременця» залітали голи на всякий смак, тож тут доля фінального протистояння уже вирішена.

Шоста ліга

ФК «Ветеран Струмівка» – «Гандикап» (Сільце-Журавники) – 2:1

Зустрічалися перша і сьома сходинки регулярної першості. Додамо, що «Ветеран Струмівка» й так дивує результатами у вересні. Здивував і цього разу. Зрештою, таки скажемо, що «Гандикап» з Олександром Хамулою і без – трішки по-різному виглядає. Тепер чемпіону треба відіграватися.

Перший фінальний матч у третій лізі зіграють цього тижня, адже один з учасників у вихідні брав участь в чемпіонаті України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися