Право на розробку родовища міді на Волині перекупив Вадим Новинський
Волинь

Право на розробку родовища міді на Волині перекупив Вадим Новинський

29 вересня 2022, 11:19
0
1
Сподобалось?
1

Компанія Вадима Новинського «СМАРТ ХОЛДИНГ Н.В.» (Нідерланди) встановила контроль над міноритарною часткою в ТОВ «Інтер Актив», яке на аукціоні Державної служби геології та надр України у травні 2022 року виграло спецдозвіл на рудоносне поле Заліси-Шменьки на Ратнівщині на Волині.

Про це повідомляє NADRA.info.

Згідно з даними YouControl, «СМАРТ ХОЛДИНГ Н.В.» отримав контроль над 24,99% капіталу ТОВ «Інтер Актив» 22.09.2022.

Інвестицію в міднорудний проект підтвердили в українському офісі групи Смарт-Холдинг. «ТОВ «Інтер Актив» здійснило додаткову емісію для збільшення статутного фонду і Смарт-Холдинг сплатив відповідну долю в статутний капітал», – пояснила керівник інвестиційного фонду IF Smart в рамках Смарт-Холдингу Наталія Вінницька.

Ще 24,99% отримала компанія з Кіпру «МІСАНДАЙКО ХОЛДІНГЗ ЛТД». І 0,02% набуло київське ТОВ «Малахіт видобуток». ТОВ «Інтер Актив» змінило місце реєстрації, і тепер «прописане» в Києві на вул. Борисоглібській, 2.

Раніше у товаристві змінився керівник: замість Ігоря Нестеренка компанію очолив Андрій Ковальчук (керівник ТОВ «Сотон» Вадима Новинського. Обіцяні 18 мільйонів гривень за спецдозвіл га ділянку Заліси-Шменьки у липні. Родовище продали з восьмої спроби – всі попередні зривалися, оскільки ніхто з переможців не був готовим заплатити свою цінову пропозицію.

За словами Наталій Вінницької, входження компанії «Смарт-Холдинг» у мідновидобуний бізнес не слід розглядати як початок миттєвого запуску розробки родовища. Сам дозвіл є тільки початком довгого та дорогого шляху до імовірного видобутку міді, який може бути дуже складним через умови воєнного становища. До практичної реалізації проєкту перейти не вдасться без залучення вагомих міжнародних компаній, зокрема із США та Канади. Перед тим Необхідно пройти довгий шлях геологічного вивчення та підтвердження запасів, провести дослідно-промислову розробку, отримати відповідні експертизи державних установ Міністерства екології та природних ресурсів України, Держгеонадр та інших. Лише на цьому етапі обсяг потрібних інвестицій – 10 мільйонів доларів США.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися