У Білорусь спрямують 20 тисяч мобілізованих росіян
Волинь

У Білорусь спрямують 20 тисяч мобілізованих росіян

29 вересня 2022, 12:31
0
-1
Сподобалось?
-1

В Білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із РФ. Вони мають поповнити дислоковані там російські підрозділи. В результаті поповнення, співвідношення «досвідчених» та «молодих» військових має скласти 1 до 5.

Про повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Для розміщення планується використати існуючі військові фонди, а також цивільні будівлі. Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки було надано ЗСРБ та місцевим радам.

Після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території Білорусі. Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території РФ. Також влада РБ дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам ЗС РФ у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни.

Водночас білоруські опозиційні інформресурси та Телеграм-канали пишуть про підготовку залізничної інфраструктури для перекидання російських військ. Дії, які проводить самопроголошена влада РБ та представники ЗС РФ говорять про те, що Росія хоче повторити спробу вторгнення з Білорусі. Пріоритетними напрямками називають Київ і Волинь. Ймовірно, що у наступі, якщо такий справді буде, задіюватимуть і білоруську армію. Підрозділи ЗС РБ хочуть змішувати з росіянам. Останнім відводитимуться також контрольні функції, адже існують побоювання, щодо мотивації білорусів воювати. Вважається, що вони не хочуть війни і будуть масово здаватися у полон.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися