Волинські поліцейські викрили зеків-шахраїв
Волинь

Волинські поліцейські викрили зеків-шахраїв

29 вересня 2022, 16:33
0
0
Сподобалось?
0

Співробітники управління карного розшуку та слідчого управління поліції Волині припинили шахрайську діяльність організованої злочинної групи засуджених, які ошукали громадян по всій Україні на мільйони гривень. При цьому частина з них перебувала в місцях позбавлення волі.

Зокрема, лише на Волині вже встановлено близько 20 фактів шахрайств, а сума збитків склала майже мільйон.

Як повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, зловмисники діяли за декількома поширеними схемами: «Фігуранти видурювали кошти під приводом купівлі товару на різних ресурсах, нібито хотіли надати допомогу від держави, представлялись співробітниками банку тощо», - зазначив він.

Правоохоронці встановили, що організував злочинну діяльність 28-річний киянин, який відбуває покарання за замах на крадіжку та вже раніше судимий за декількома статтями, зокрема й за торгівлю наркотиками.

У спільники він взяв ще трьох засуджених. Окрім цього, за межами місць позбавлення волі у них було шість "помічників", які допомагали в отриманні готівки через платіжні картки та банківські термінали самообслуговування.

Учора, 28 вересня, за місцем відбування покарання фігурантів та місцем проживання спільників правоохоронці провели санкціоновані обшуки в кількох областях.

Вилучено 16 банківських карток, 39 мобільних терміналів, 76 сім-карток різних мобільних операторів, чорнові записи, два жорстких диски, два свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, 12 блокнотів з чорновими записами, 96 аркушів різного розміру з чорновими записами, зошити із рукописними записами, комп’ютерний системний блок, що свідчить про причетність до злочинної діяльності учасників групи.

Досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, триває.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися