На Волині зібрали 16 мільйонів акцизу з тютюну та алкоголю
Волинь

На Волині зібрали 16 мільйонів акцизу з тютюну та алкоголю

29 вересня 2022, 17:53
0
0
Сподобалось?
0

Упродовж восьми місяців цього року господарюючі суб’єкти Волині сплатили до бюджетів усіх рівнів 17,8 мільйона гривень за придбані ліцензії на реалізацію підакцизної продукції.

Про це інформує Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Понад 6 мільйонів гривень сплачено за ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном. Громади отримали 10 мільйонів від платників, які придбали ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів. Придбання ліцензій на реалізацію пального додало бюджету понад 1,8 мільйона гривень. 

Реалізація підакцизної продукції оптом та у роздріб повинна здійснюватися лише за наявності ліцензії на такий вид діяльності, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Якщо продавець підакцизного товару не має відповідної ліцензії, то це ставить під сумнів якість пропонованої ним горілчаної продукції чи тютюнових виробів. Відтак, торгівля такими товарами без ліцензії може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів та позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777–152  (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися