Олена Зеленська подарувала Варфоломію копію Луцького псалтиря
Волинь

Олена Зеленська подарувала Варфоломію копію Луцького псалтиря

3 жовтня 2022, 16:54
0
1
Сподобалось?
1

Перша леді України Олена Зеленська під час візиту до Туреччини зустрілася з Його Всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм і подарувала факсимільне видання Луцького псалтиря.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці «Луцьк – приємне відкриття».

Зі слів Олени Зеленської, Вселенський патріарх Варфоломій називає війну проти України не інакше як «диявольською».

«І таку позицію він зайняв одразу. Ще у березні Вселенський патріархат надіслав першу гуманітарну допомогу Україні й продовжує це робити. І його очільник надалі свідчить про антилюдську сутність російської війни. Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій постійно проводить молитви за мир в Україні, опікується нашими вимушеними переселенцями у світі», – йдеться в дописі Олени Зеленської.

На знак подяки за підтримку України Олена Зеленська подарувала патріарху Варфоломію факсимільне видання Луцького псалтиря.

Відомий у всьому світі Луцький псалтир є визначною книжною пам’яткою XIV століття. Створив його настоятель Свято-Катерининського луцького храму отець Іван в 1384 році в річницю смерті правителя Волинської держави великого князя Дмитра-Любарта Гедиміновича.

Луцький Псалтир нині є не тільки духовною книгою, а й важливим історичним джерелом, факсимільне видання якого вперше здійснене у 2013 році.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися