На Волині затримали велику партію контрабандної сантехніки
Волинь

На Волині затримали велику партію контрабандної сантехніки

7 жовтня 2022, 17:31
0
0
Сподобалось?
0

На митному пості «Ягодин» у вантажівці виявили понад сотню незадекларованих змішувачів загальною вагою майже дві тонни і вартістю понад 650 тисяч гривень.

«Склади Волинської митниці поповнились новим крамом», – повідомили у п'ятницю, 7 жовтня, на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Більше тисячі штук змішувачів для ванн, душів чи умивальників вартістю понад 652 тисячі гривень не були заявлені імпортером у товаросупровідних документах. Однак фактично містились у вантажівці, що ввозила в Україну сантехніку через пункт пропуску «Ягодин». Вироби виявили в результаті поглибленого огляду з перерахунком вантажних місць.

Їхній опис встановив розбіжності у задекларованому та фактичному вмісті вантажу. Частина товару була наявна, частина – відсутня, а про 122 коробки вагою майже дві тонни не значилось взагалі.

Відповідно до ст. 483 Митного кодексу переміщення товарів через митний кордон України з поданням митному органу як підстави для цього переміщення неправдивих відомостей щодо найменування товарів, їхньої ваги або кількості, кількості вантажних місць тощо тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення – з конфіскацією цих товарів. Тож матеріали справи за складеним протоколом про порушення митних правил передадуть до суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися